PM ROOMAS Ermi vanemad: ootasime häid punkte, aga et esikoht tuleb...

Copy
Johannes Erm (paremalt) koos ema Triinu ja isa Andresega.
Johannes Erm (paremalt) koos ema Triinu ja isa Andresega. Foto: Eero Vabamägi

Johannes Ermi vanemad Andres ja Triinu said Jussiks hüütavat poega esimest korda emmata nii kaks tundi pärast võistluse lõppu, kui kümnevõistluse värske Euroopa meister jõudis staadioni lähedal asunud Eesti fännide medalipeo paika. 

«Juss, kuule, kõva olid!» sõnas isa Andres, kui pojaga käppa viskas. 

«Ma ise arvan ka,» muigas meie värskeim medalimees vastu.

Ermi vanemad elasid poja tegemistele Rooma olümpiastaadionil kahe päeva jooksul tulihingeliselt kaasa. Praeguseks teame, et see pöidlahoidmine tõi tasuks kuldmedali, kuid mis ootustega nemad kui poja tegemiste ja tervisega ühed enim kursis olevad inimesed EMile tulid?

«Arvasin küll, et ta teeb korralikud punktid, aga et ta esikoha saab, seda [enne võistlust] ei arvanud,» tunnistas isa Andres ausalt, kes muide on mitmekordne Eesti meister moodsas viievõistluses. 

Isa Andres poeg Johannesega käppa viskamas.
Isa Andres poeg Johannesega käppa viskamas. Foto: Eero Vabamägi

See, et Juss ise EMi eel medaliveksleid välja käis, tuli neile samamoodi mõningase üllatusena. «See oli esimest korda, kui ta nii rääkis. Tavaliselt ütleb ta, et läheb teeb oma ära ja siis vaatab, mis tuleb. See natukene üllatas, aga ju ta tundis, et nii läheb. Tema tegi oma ära, teised ei teinud ja nii see tuli,» jätkas perepea. 

Ema Triinu lisas vahele: «Võita on Juss siiski alati tahtnud, juba väga väiksest saati. Ja see siin on ühe tema suure unistuse täitumine – tiitlivõistluste kuld. Ulmeline.»

Sellesse, et pojal on võimalik Roomas kaela saada koguni kuldmedal, hakkasid nad uskuma pärast odaviske viimast katset, kui Erm saatis 800-grammise vahendi isiklikku rekordit tähistava 62.71 peale.

Johannes Erm tõstis pärast odaviske kolmandat katset käed võidukalt taeva poole.
Johannes Erm tõstis pärast odaviske kolmandat katset käed võidukalt taeva poole. Foto: Eero Vabamägi

«Kümnevõistlus on ikkagi kümme ala, mis kõik on vaja ära teha. Alles pärast üheksandat võib midagi vaatama hakata, aga kui see oda lendas, siis see pakkus väga suurt rõõmu,» tunnistas ema Triinu.

Perepea Andres nõustus sellega, kuid tunnistas, et päris esimesi, nii pisikesi kullamõtteid jõudis ta mõlgutada juba ka pärast teivashüpet, kus Erm viis isikliku rekordi 5.20 peale. «Pärast oda mõtlesin, et kuld on kindlasti käes, aga pärast teivast, et vist on käes. Kui kõik läheb normaalselt,» sõnas ta.   

Mis puudutab aga nii-öelda kulla toonud odaviske purakat, siis see oli vanemate jaoks samasugune üllatus nagu kõikide teiste Eesti kergejõustikusõprade jaoks. «Teadsime, et trenn oli tal väga hästi läinud, aga sellist infot meil polnud.

Pealegi kuulsin, et see, et selline vise võistlustel tehtud sai, on väga suur Magnus Kirdi teene, kes ütles enne [otsustavat katset] paar kõvemat sõna Jussile,» tegi isa Andres ühe olulise abilise ees mõttelise kummarduse.

Märksõnad

Tagasi üles