Ermi konkurent lõpetas 78 aasta pikkuse medalipõua

Copy
Sander Skotheim
Sander Skotheim Foto: Alessandra Tarantino / AP / Scanpix

Euroopa meistri Johannes Ermi järel Rooma EMil hõbemedali võitnud Sander Skotheim püstitas Norra rekordi ja võitis pärast 78 aastast pausi esimese norralasena kümnevõistluses EM-medali.

22-aastasel Skotheimil on varem mitmevõistluse EM- ja MM-medal võidetud sisetingimustes, nüüd võitis ta esimese medali kümnevõistluses. Skotheim suutis 1500 meetri jooksuga tõusta neljandalt kohalt hõbedale.

Viimati tuli norralane EMil kümnevõistluses medalile 1946. aastal, kui Godtfred Holmvang sai kodusel Oslo EMil kulla. Norra rahvusringhäälingule (NRK) antud intervjuus tõdes Skotheim, et on medali üle õnnelik, kuid teab, kuhu kadus võimalus kulla peale võidelda.

«Hõbe on lahe, aga teivashüpe oli hull. See võis viia kulla kaotamiseni, kuid tunnen, et olen rohkem hõbeda võitnud. Olen väga rahul,» ütles Skotheim.

Skotheim kogus 8635 punkti, millega ületas 27 punktiga senise Norra rekordi, mis oli Markus Roothi nimel, kes oli sunnitud EMil võistluse vigastuse ohu tõttu katkestama. Pronksi sai prantslane Makenson Gletty 8606 punktiga.

Tagasi üles