Erm ulatas kullaga teistele Eesti kümnevõistlejatele abikäe

Copy
Johannes Erm
Johannes Erm Foto: Eero Vabamägi

Euroopa meistriks tulnud Johannes Erm kindlustas kuldmedaliga endale koha ka 2026. aasta Euroopa meistrivõitlustel, mis toimuvad Ühendkuningriigis Birminghamis. See tähendab, et teoorias võib kahe aasta pärast EMil võistelda neli Eesti kümnevõistlejat.

Kuna EMi reglement näeb ette, et tiitlikaitsjal on võimalus tulla ka järgmisel tiitlivõistlusel starti, siis tema koht riigi kvoodi alla ei lähe. Teadupärast on Eesti kümnevõistluse tase nii kõrge, et senise kolme koha nimel käib kõva heitlus.

Roomas esindasid kümnevõistluses Eestit lisaks Ermile Janek Õiglane ja Risto Lillemets, kuid mõlemad jätsid võistluse pooleli. Enne EMi oli edetabelijuht Karel Tilga, kuid tema otsustas EMil osalemisest loobuda, et valmistuda Pariisi olümpiaks.

Eestil on viimastel aastatel üle 8000 punkti kogunud veel Maicel Uibo, Karl Robert Saluri, Taavi Tšernjavski, Kristjan Rosenberg ja mullu liitus selle klubiga Rasmus Roosleht.

Seega, kui Eestil oleks kolm EM-normi täitjat ning nad kõik on ka 2026. aasta augustis toimuva tiitlivõistluse ajal heas vormis, siis lisandub neile veel valitsev Euroopa meister Erm.

Tagasi üles