Kergejõustiku EMil toimus tohutu fopaa

Copy
Naiste 10 000 m jooksu finaal Rooma EMil.
Naiste 10 000 m jooksu finaal Rooma EMil. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP / Scanpix

Eestile kergejõustiku EMilt kulla toonud kümnevõistluse taustal toimus Rooma EMil teisipäeval veel medalialasid. Naiste 10 000 m jooks lõppes aga korraldajate tohutu fopaaga.

Naiste 10 000 m finaali võitis Itaalia publiku rõõmuks Nadia Battocletti, kelle jaoks oli tegemist teise kullaga sel EMil. Tiitlivõistluste avapäeval krooniti ta poole lühemas distantsis Euroopa meistriks.

10 000 m distantsil püstitas ta rahvusrekordi 30.51,32, hõbemedali teenis Hollandi jooksja Diane van Es (30.57,24) ja Suurbritanniale tõi pronksmedali suurte ootustega startinud Megan Keith (31.04,77).

Kuna finaali pääses väga palju jooksjaid, siis paratamatult ei mahtunud nad 400 m staadioniringile mugavalt ära. Mitmed jooksjad said liidrilt ringiga sisse, kuid määruste järgi nad rajalt lahkuma ei pea.

See tekitas korraldajatele palju peavalu, sest kui Battocletti pidi finišeerima, siis helistati tema kõrval veel viimase ringi kella. Mõni võistleja sunniti võistlust lõpetama, kuigi tal oli üks või kaks ringi veel joosta jäänud.

Korraldus lonkas ka tugipersonali tasandil. Finiši järel ei oodanud keegi 10 km läbinud jooksjaid veepudelite või svammidega. Tagatipuks ei möödunud ka jooksu start tõrgeteta. Stardipüstolil olid tehnilised probleemid ja nii venis stardi andmine mitu minutit.

Tagasi üles