NHLi võitja võtab Vene passi: miks mitte? (1)

Postimees Sport
Copy
Cedric Paquette (vasakul).
Cedric Paquette (vasakul). Foto: Scanpix/AP

Venemaa hokiliigas KHL Moskva Dünamo meeskonnas mängiv Kanada hokimees Cedric Paquette tahab saada agressorriigi kodanikuks.

Paquette'i sõnul on kodakondsuse saamiseks vajalikud paberid juba koostamisel. «Umbes kolm nädalat tagasi tuli see klubis jutuks. Vaatame, mis edasi saab», sõnas ta.

Kaks hooaega KHLis mänginud hokimängija ütles, et arutas asja USAst pärit meeskonnakaaslase Brendan Menelliga, kes sai Venemaa passi mullu suvel. «Olen Brendaniga nõus, et kui sa oled KHLis mitu aastat mänginud, sulle meeldib kõik, sa tahad selles liigas oma karjääri üles ehitada ning sul on võimalus saada Venemaa kodakondsus, siis miks mitte,» märkis ta.

Paquette'ilt küsiti, kuidas ta saab agressorriigis teenitud palka kodumaal kasutada, kui Venemaale on Ukrainasse sissetungimise tõttu kehtestatud rahvusvahelised sanktsioonid. Väidetavalt lahenes asi kaks aastat tagasi Valgevenes.

«Ma saadan raha Kasahstani, kust nad teevad ülekande minu kaardile Ameerika Ühendriikides. Mõned välismaalased saadavad raha sama valemiga,» selgitas 2020. aastal Tampa Bay Lightninguga NHLi meistriks tulnud Paquette.

Tagasi üles