Hiilgav taktika aitas Ferraril taas legendaarsel võidusõidul triumfeerida

Karl-Joosep Küngas
Copy
Antonio Fuoco, Miguel Molina ja Nicklas Nielsen krooniti Le Mans'i võitjateks.
Antonio Fuoco, Miguel Molina ja Nicklas Nielsen krooniti Le Mans'i võitjateks. Foto: IMAGO/Charly Lopez/SCANPIX

Legendaarse Le Mans'i 24 tunni võidusõidul triumfeeris teist aastat järjest Ferrari meeskond.

Ferrari meeskonna autos number 50 istusid Antonio Fuoco, Miguel Molina ja Nicklas Nielsen, kes võitsid lõpuks ajaloo ühe pingelisema Le Mansi võidusõidu. Nimelt suutsid nad finišis edestada Toyota parimat esindust ainult 14,221 sekundiga. See tähistab üht väiksemat vahet kahe parema vahel, kui Le Mans'is on kasutusel olnud ajavõtt.

Tegelikult pidanuks Fuoco, Molina ja Nielsen küllalt uhkes üksinduses finišisse jõuda. Nendel tekkis aga probleem uksega, mis kippus lahti tulema. Kohtunikud nõudsid boksis olukorra lahendamist ning sellega tekkis järjekordne probleem. Kuna tegemist polnud korralise boksipeatusega, siis kaotatuks ainult uksega tegelemisega konkurentidele kohti. Nad otsustasid ka kütust tankida, mis tähendas võistluse viimastel ringidel tõsist kütuse säästmist. Sellega saadi oivaliselt hakkama ja valitud taktika toimis.

Ferrarile oli tänavune võidusõit väga edukas, kuna nende teine trio James Calado, Antonio Giovinazzi ja Alessandro Pier Guidi kerkis pjedestaali madalaimale astmele. Need mehed suutsid mullu Ferrarile ajaloolise võidu teenida.

Tagasi üles