Madridi Real pani EM-tiitlit jahtivale Mbappele päitsed pähe

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kylian Mbappé
Kylian Mbappé Foto: DAMIEN MEYER

Prantsusmaa jalgpallikoondise kapten Kylian Mbappé teatas, et ei saa Pariisi olümpiamängudel osaleda. Sellise otsuse tegi mängija eest tema uus koduklubi Madridi Real.

25-aastane prantslane soovinuks kodustel olümpiamängudel koondist aidata, aga ta ei kuulunud 3. juunil avaldatud esialgsesse meeskonda. Põhjus peitub hoopis Madridi Reali otsuses. Hispaania jalgpallihiid ei luba ühelgi oma mängumehel esindada koondist nii Euroopa meistrivõistlustel kui ka olümpiamängudel. Ainult üks kahest on lubatud.

«Minu klubi hoiak oli väga selge. Alates sellest hetkest sai selgeks ka, millise valiku ma langetan. Asjad lihtsalt on hetkel sedasi ja pean ka neid mõistma. Ma liitun uue meeskonnaga septembris ja see poleks parim algus meie ühisele teekonnale,» vahendas portaal Inside the Games prantslase sõnu.

Prantslane hoiab igatahes Pariisi mängudel omadele pöialt ning loodab, et meeskond suudab ka temata olümpiakullani jõuda. Lisaks sellele võib teda jalgpalliturniiri ajal ka tribüünidel näha. «Ma kavatsen kõiki kohtumisi jälgida. Soovin meeskonnale palju edu!» lisas Prantsusmaa tähtmängija.

Olümpiamängudel esindavad meeste hulgas rahvuskoondisi kuni 23-aastased mängumehed. Lisaks neile on võimalik turniirile kaasata kolm kogenumat mängumeest.

Tagasi üles