Eesti kaotas küll veerandfinaalis EM-pileti kindlustanud Šveitsile, ent peatreener võttis meeste ees mütsi maha (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eesti 3x3 koondised.
Eesti 3x3 koondised. Foto: fiba

Eesti meeste 3x3 korvpalli koondis kaotas kvalifikatsiooniturniiri veerandfinaalkohtumise Šveitsile 16:21 ja seega EM finaalturniirile ei pääsetud. Viimaseks jäänud kohtumises oli meeskonna resultatiivseim Karl Johan Lips seitsme punktiga.

Turniiri kahe võiduga Saksamaa ja Türgi üle alustanud Eesti koondise jaoks läks keeruliseks kohe teise päeva alguses. Esmalt tunnistati alagrupis Poola paremust ning seejärel jäädi juba veerandfinaalis Šveitsile alla. EMile pääsemiseks tulnuks jõuda finaali.

«Alustasime paraku kehvasti ja see andis tooni kogu kohtumiseks, kuid lõpuks võib öelda, et mängu me korralikult sisse ei saanudki. Turniiri kontekstis tegime korraliku avapäeva, kuid seevastu kehva teise päeva ehk stabiilsust me ei leidnudki ja see lõpuks ka kätte maksis. Sellegipoolest tahaks võtta kõikide mängijate ees mütsi maha, et nad olid valmis pärast pikka saalihooaega kaasa lööma,» võttis turniiri kokku koondiste peatreener Siim Raudla.

EM-finaalturniirile pääsesid Eesti veerandfinaalis alistanud Šveits ja alagrupis meie koondisele kaotanud noor Saksamaa esindus. Lisaks mängivad EM-finaalturniiril veel korraldaja Austria, Serbia, Läti, Leedu, Prantsusmaa, Holland, Hispaania, Horvaatia, Suurbritannia ja Aserbaidžaan.

Tagasi üles