Eesti koondislane püstitas maailmas suurel alal olulisi rekordeid

Copy
Kriketimäng. Foto on illustratiivne.
Kriketimäng. Foto on illustratiivne. Foto: RANDY BROOKS/AFP/SCANPIX

Eesti kriketikoondis alistas Küprose koondise seisuga 144-4 ja 116-6. Kohtumise tulemusest rohkem tähelepanu köitis Eesti koondisesse kuulunud lööja Sahil Chauhan, kes sai hakkama kahe rekordiga, mis köitsid ka rahvusvahelise meedia tähelepanu.

T20 kriketivariandis toimunud mängus jõudis Chauhan saja punktini kõigest 27 palliga, mis tähistab uut tippmarki. Eelmine rekord kuulus Chris Gayle’ile, kel kulus selleks 2013. aastal India kõrgliigamängus 30 palli.

Ühtlasi sai Chauhan hakkama rekordiga rahvusvahelisel tasemel. Vaid neli kuud tagasi sai rekordi enda nimele Namiibiat esindanud Jan-Nicole Loftie-Eaton, kel läks kohtumises Nepali vastu vaja 33 palli.

Chauhan ületas ka meeste T20 kuue tabamuse rekordi, jõudes 18ni 41 palliga. Eelmine rekord oli püstitatud 2019. aastal, kui Afganistani mängija Hazratullah Zazai jõudis 16ni 62 palliga. Sama suutis 2024. aastal ka Uus-Meremaa mängija FH Allen.

Eesti koondislase rekordist pajatasid üle maailma paljud olulised kriketiportaalis. T20 kriket (Twenty20 Cricket) on loodud 2003. aastal, et populariseerida kriketit ja tuua mängu uusi huvilisi. Kriketi üks levinumaid vorme on testkriket, mida on mängitud 1870ndatest.

Kriketit loetakse maailma populaarsuselt teiseks spordialaks jalgpalli järel. Seda harrastatakse peamiselt kunagistel Suurbritannia asumaadel nagu India, Austraalia, samuti on see ülipopulaarne teistes Lõuna-Aasia riikides nagu Pakistan ja Nepal.

Tagasi üles