NHLi parim väravakütt Stamkos ei sõida jäähoki MMile

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven Stamkos jäähoki MMile ei sõida.
Steven Stamkos jäähoki MMile ei sõida. Foto: SCANPIX

Hokiliiga NHLi põhihooaja parim väravakütt Steven Stamkos teatas, et loobub õlavigastuse tõttu maikuus Rootsis ja Soomes peetavatel jäähoki maailmameistrivõistustel osalemisest.

Tamba Bay Lightningu eest põhihooajal 60 väravat visanud Stamkos käis haige õlaga uuringutel ja ehkki vigastus operatsiooni ei vaja, otsustas mees Kanada MM-koondisest loobuda. Viimased kuu aega õlatraumaga mänginud Stamkos viskas sellegipoolest viimase 15 mänguga 12 väravat ja tõusis 20. meheks, kes NHLi ajaloos põhihooaja jooksul 60 väravani jõudnud.

Väärib märkimist, et neli aastat NHLis mänginud Stamkos pole selle aja jooksul ainsatki kohtumist vigastuse tõttu vahele jätnud. Lisaks pole mees saanud viimasel kolmel aastal pikka suvepuhkust nautida, sest 2008. ja 2009. aastal esindas ta MMil Kanada koondist, mullu jõudis Tampa Bay aga NHLis Idakonverentsi finaali. Tänavu piirduti konverentsis 10. kohaga ning kohamängudele ei pääsetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles