BLOGI Eneli Jefimova ujus end kindlalt Euroopa meistriks (1)

Copy
Eneli Jefimova
Eneli Jefimova Foto: Tairo Lutter

Belgradis peetaval EMil võitis naiste 100 m rinnuliujumise Eneli Jefimova ajaga 1.06,41. Maria Romanjuk oli viies. Postimees vahendas medaliujumist otseblogis.

Teisipäevane päev:

Serbias Belgradis toimuvatel ujumise Euroopa meistrivõistlustel pääsesid nii Eneli Jefimova kui ka Maria Romanjuk 100 m rinnuliujumises finaali. Jefimova ujus välja poolfinaalide kiireima aja 1.06,60.

Jefimova järel tuli teiseks Rootsi sportlane Olivia Klint Ipsa (1.06,92) ning kolmanda koha saavutas Šveitsi esindaja Lisa Mamie (1.07,32). Hommikul eelujumistes parima aja 1.06,15 ujunud Anastasia Gorbenko loobus poolfinaalist ning keskendub teistele distantsidele.

«Kiirem aeg kui hommikul, sellega jään rahule, kuid kõik detailid veel ei klappinud,» muljetas Jefimova pärast poolfinaali. «Tegin kokkuvõttes natuke liiga palju tõmbeid ning lõpus väsisin seetõttu ära. Pean alustama võimsama tõmbega ning hoidma seda kontrolli all.»

Finaali kohta leidis Jefimova, et poodiumi kõrgeimal astmel seismiseks peaks tal kõik õnnestuma. «Peame treeneriga veel videost ujumise järele vaatama ning siis saame teha järeldusi, mida finaali eel muuta või mitte. Kindlasti peab kõik õnnestuma,» vahendas Eesti Ujumisliit tema öeldut.

Jefimova tuules pani väga hea 100 m rinnuliujumise kokku ka Maria Romanjuk, kes saavutas ajaga 1.08,00 poolfinaalide arvestuses kuuenda koha, mis tagas talle samuti edasipääsu finaali.

«Hetkel ei saa päris täpselt aru, mis toimub,» rääkis Romanjuk peale poolfinaali, kui pidi kirjeldama oma emotsioone. «Aeg saaks olla parem, sest soojendusel tundsin end väga hästi.»

Naiste 100 meetri rinnuliujumise finaal on kavas homme õhtul kell 19.58.

Naiste 50 m liblikujumise poolfinaalis osales Eesti esindaja Mariangela Boitšuk. Seal ujus Boitšuk välja aja 26,88, millega jäi kahe poolfinaali arvestuses 16. kohale ja seega finaali ei pääsenud.

Tagasi üles