Embrich tegi Euroopa vehklemise ajalugu

Copy
Irina Embrich ja Auriane Mallo-Breton.
Irina Embrich ja Auriane Mallo-Breton. Foto: GEORGIOS KEFALAS/EPA/Scanpix

Šveitsis Baselis toimuval vehklemise EMil võitis epees kuldmedali 43-aastane Irina Embrich, kes tõusis naistest vanimaks Euroopa epeemeistriks.

Varem hoidis seda rekordit 2008. aastal EMi võitnud ungarlanna Adrienn Hormay, kes oli võitmise hetkel 36-aastane. Kolmas koht selles arvestuses kuulub nüüd prantslannale Laura Flessel-Colovicile, kes võitis 2007. aastal, olles ise 35-aastane. 

Viimati võitis Irina Embrich tiitlivõistlustel individuaalse medali aastal 2007, kui teenis Peterburis toimunud MMil pronksmedali.

Vanameister Embrichita ei kujuta Eesti vehklemist enam isegi ette, kuid kõik võinuks minna teisiti – esimese spordialana üritas ta näppu võtta sportvõimlemist, kuid treeningutel valitsenud [võib-olla isegi põhjendamatult] range kord talle ei istunud.

Sportvõimlemise vahetas klaverihuviline Embrich iluvõimlemise vastu, ent esimeses või teises klassis tuli kooli vehklemistalente avastama Samuil Kaminski. Mingi aeg teenis Embrich kahte isandat korraga.

12-aastaselt otsustas Embrich keskenduda aga vehklemisele ja jättis iluvõimlemise sinnapaika. Tagantjärele targana öeldes ainuõige otsus, sest lisaks äsjasele Euroopa meistri tiitlile on tallinlanna ju ka olümpiavõitja ja maailmameister!

Tagasi üles