Sloveenia korvpallikoondis «palkas» Doncicile appi järjekordse ameeriklase (3)

Copy
Josh Nebo blokeerimas Maik-Kalev Kotsari viset.
Josh Nebo blokeerimas Maik-Kalev Kotsari viset. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Sloveenia korvpalliliit teatas, et Tel Avivi Maccabis särava hooaja teinud Josh Nebole hangiti kohalik pass.

Ameeriklasest tsenter lõpetas karjääri parima hooaja. Meeskonda jäi Euroliiga nelja parema hulka jõudmisest lahutama üks võit, veerandfinaalseerias kaotati otsustavas viiendas lahingus hilisemale tšempionile Ateena Panathinaikosele.

Nebo panustas 39 kohtumises keskmiselt 11,2 punkti ja 7,1 lauapalliga. Eile sai Texases üles kasvanud 26-aastane mängumees tasku Sloveenia passi. Lisaks kodustati WNBAs mängiv Jessica Shepard.

Nebo peaks lähipäevil koondisega liituma. Küll aga pole veel teada, kas ta osaleb juuli hakul peetaval Pariisi olümpia kvalifikatsiooniturniiril. Sama kehtib Sloveenia supertähe Luka Doncici kohta, kes purjetas Dallas Mavericksiga välja NBA finaali. 

Kui mõlemad eelnimetatud mehed platsile jooksevad, võiks hakata juhtuma ilusaid asju. Nebo oskused korvi alla keerajana ja Doncicil söötjana, on eliittasemel.

Sloveenia on juba kaua ameeriklastelt abi saanud. 2017. aasta EM-tiitlis mängis olulist rolli Anthony Randolph, viimastel suurturniiridel on rivis olnud Mike Tobey. Ehk täiendust on toodud korvi alla.

Tagasi üles