Operatsioonil käinud Epp Mäe tippspordi varjupoolest: kõik need korrad...

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Epp Mäe.
Epp Mäe. Foto: Tairo Lutter

Eesti parim naismaadleja, tiitlivõistlustelt seitse medalit võitnud Epp Mäe käis selle nädala alguses kauaoodatud põlveoperatsioonil ning võtab nüüd aja maha, et lasta kehal täielikult taastuda.

«Siin ma nüüd olengi, kaks päeva pärast põlvesidemete operatsiooni,» alustas Mäe ühismeediasse tehtud postitust. 

«Ma olen seda operatsiooni kaks aastat edasi lükanud, kuid olümpiale mittekvalifitseerumine andis nüüd mulle võimaluse ennast viimaks ometi korda teha.

Paljud teist on näinud neid raskusi, mida mul on tulnud selle põlvega ületada.

On olnud kordi, kus pärast igal matil käimist paistetas mu põlv lihtsalt üles. On olnud kordi, kus mu ainus eesmärk matil ongi olnud kaitsta kõiki jalga tulnud rünnakuid, sest mu põlv polnud tegelikult piisavalt stabiilne, et ühel jalal hüpata.

Kõik need lugematud taastusravi korrad ja treeningplaani muudatused on nõudnud enneolematult suurt vaimset tugevust. 

Aga on olnud ka kord, kus ma võitlesin MM-finaalis nii, et olin kõigest kolm nädalat varem oma põlvesidemeid vigastanud. Ma jäin siis teiseks.

Te võite öelda minu kohta jäärapäine, sihikindel või rumal. Mina olen aga tänulik oma kehale, et ta kõik need treeningud, võistlused ja väljakutsed vastu on pidanud. Nüüd on minu kord sinu eest hoolt kanda,» kirjutas neli maailma- ja kolm Euroopa meistrivõistluste medalit võitnud Mäe. 

See, kas meie parim naismaadleja naaseb veel (tipp)sportlasena matile või mitte, selgub üle poole aasta kestva taastumise järel.

«See on praegu hea aeg, kus see [põlv] korda teha. Pärast seda saab vaadata, kus, kellega ja kas jätkan,» sõnas ta juuni alguses, enne operatsiooni, ERRile. «Mul on õnneks olnud nii hea sportlaskarjäär, et ma ei ole pidanud sellisel viisil midagi parandama. Vigastusi on olnud, aga see on minu esimene suurem operatsioon. Taastumise osa on minu jaoks uus.»

Märksõnad

Tagasi üles