Suurriigi MM-unistust elus hoidnud väravavaht külvati fännide poolt rahaga üle

Copy
Tai ründajaid ohjanud Hassan Sunny (rohelises) sai ootamatu palgapäeva.
Tai ründajaid ohjanud Hassan Sunny (rohelises) sai ootamatu palgapäeva. Foto: MANAN VATSYAYANA

Kui Vanas Maailmas on hetkel kõikide vutisõprade tähelepanu koondunud jalgpalli EMile, siis Aasias tegeleti eelmisel nädalal 2026. aasta MMi asjadega.

Nimelt tõmmati siis joon alla sealse valiksarja teisele ringile, mille järel jäi MMi sõelale – Aasiast pääseb finaalturniirile kaheksa (või üheksa*) koondist – alles 18 tugevamat. 

Väga-väga napilt pääses nende sekka ka Hiina, kes jäi viimases voorus 0:1 alla Lõuna-Koreale. Säärane tulemus avas nimelt ukse tund aega hiljem oma viimase kohtumise pidanud Taile, kes pidanuks grupi autsaiderit Singapuri kolme väravaga võitma. 

Triumf saadigi, kuid kõigest 3:1, mistõttu pääses väravatevahe võrdluses kolmandasse ringi ikkagi Hiina. 

Miljardiriigi koondise poolehoidjate jaoks oli see väga-väga suur asi, mistõttu otsustasid nad Tai vastu 11 tõrjega hiilanud Singapuri väravavahi Hassan Sunny rahaga üle külvata. 

Nimelt peab 40-aastane puurilukk igapäevaselt ka toiduäri Dapur Hassan ning agaramad vutisõbrad kaevasid netisügavustest välja selle makse QR-koodi. Ja kui see viraalseks läks, hakkaski Sunny jaoks raha sadama...

«Kui ühel hetkel hakkas raha igal poolt sisse voolama, siis nautisin seda tõesti mõnda aega,» tunnistas kollkipper usutluses BBC-le. Ent seejärel lisas: «Aga samaaegselt hakkasin ka mõtlema, et millal see lõppeb? Ja kas see üldse on legaalne?»

Hassan Sunny toidukoht Dapur Hassan on pärast väravavahi hiilgemängu hiinlastest turistide seas erakordselt populaarne.
Hassan Sunny toidukoht Dapur Hassan on pärast väravavahi hiilgemängu hiinlastest turistide seas erakordselt populaarne. Foto: TIM CHONG/AP/Scanpix

Seda, kui palju mammonat ta nõnda kokku ajas, Hassan siiski ei avalikustanud, kuid lisas, et käivet on korralikult tulnud ka «ausal» viisil. Nimelt on Singapuris viibinud vutilembesed hiinlased samuti pealinna Singapuri äärelinnas asuva toidukoha üles otsinud ja selle mõnel päeval sõna otseses mõttes tühjaks söönud. 

«See kõik on mu perekonna jaoks olnud äärmiselt šokeeriv,» sõnas Hassan, kes on lahketele hiinlastele siiski tänulik.

*Otse pääseb Aasiast 2026. aasta MMile kaheksa koondist, üheksandal tuleb vastavat pääsed hakata jahtima eraldi play-off'ist, kus osalevad veel üks riik Aafrikast, üks Lõuna-Ameerikast, üks Okeaaniast ja kaks Põhja- ja Kesk-Ameerikast.

Märksõnad

Tagasi üles