Rüütliks löödud viiekordne olümpiavõitja on omadega täiesti põhjas ja kodutu (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Bradley Wiggins (keskel) elu ühel kõrghetkel, kui ta rüütliks löödi.
Bradley Wiggins (keskel) elu ühel kõrghetkel, kui ta rüütliks löödi. Foto: Pool New

2012. aastal Tour de France'i võitnud ja seejärel kuninganna Elizabeth II poolt rüütliks löödud Bradley Wiggins on toonasest tipust varisenud väga-väga musta auku. 

44-aastane rattalegend, kelle auhinnakapist võib lisaks erinevate velotuuride autasudele leida ka koguni viis olümpia- ja kaheksa MM-kulda, ajas pika karjääri jooksul väidetavalt kokku enam kui 15 miljonit eurot, mis praeguseks on aga õhku haihtunud.

Briti väljaanne Daily Mail kirjutab, et Wiggins on seetõttu olnud sunnitud lõviosa sportlasteel võidetud medalitest ja karikatest ka viimaste aastate jooksul maha müüma, kuid sellest hoolimata on ta erinevatele pooltele jätkuvalt võlgu üle miljoni euro.

Eksratturi advokaadi Alan Selleri sõnul ongi tema klient kaotanud absoluutselt kõik, sealjuures ka majad Inglismaal ja Mallorcal. «Ta on praeguseks couch surfer,» viitas ta tõsiasjale, et Wigginsil pole enam ka kodu, kus elada. 

«Ma ei tea, kus ta eile öösel oli, ega seda, kus ta homme või ülehomme ööbib,» sõnas Seller, kuid lisas, et vähemalt on Wigginsil veel mõningaid sõpru, kes on valmis talle ulualust pakkuma.  

See, kuidas või miks omaaegne rattaäss säärasesse keerulisse situatsiooni sattus, pole ülemäära selge. Küll on teada, et olukord läks Wigginsi jaoks käest ära juba 2020. aastal, kui tal tuli kaks endale kuulunud firmat sundmüüki panna.

Seeläbi teenitud rahaga tulnuks tal klaarida juba toona kogunenud arveid, kuid millegipärast Wiggins seda ei teinud. Nõnda ongi võlakuhi praeguseks mehe jaoks juba kordades üle pea kasvanud. 

Märksõnad

Tagasi üles