Karmilt kukkunud laskesuusatajal tuli käia operatsioonil

Copy
Niklas Hartweg.
Niklas Hartweg. Foto: Hendrik Schmidt

Šveitsi laskesuusatajat Niklas Hartwegi tabas hiljuti tõsine tagasilöök, kui ta kukkus Saalfeldeni lähistel rattaga sõites ning pidi minema operatsioonile.

24-aastane biatleet oli parasjagu tavapärasel rattaringil, kui kaotas kaherattalise üle kontrolli ja kukkus. Paraku oli mats nõnda karm, et ta kahjustas selle käigus oma õlga ja sealseid sidemeid. 

Nõnda ei jäänudki Hartwegil muud üle, kui noa alla minna. «Pärast kõige imelisemat algust suvisele hooajale ilmnes, et tänavune suvi saab olema hoopis mu karjääri raskeim. Rattaõnnetuses viga saanud õlasidemete tõttu tuli mul käia operatsioonil.

Õnneks kulges see hästi. See on suur šokk, millega mul tuleb aga lihtsalt leppida ja asuda nüüd pikale tagasitulekuteele, et veebruariks taas valmis olla. Ent mu esimene eesmärk on lihtsalt taas terveks saada: seejärel vaatame edasi,» kirjutas ta ühismeediasse.

2020. aastal MK-sarjas debüteerinud Hartweg lõpetas möödunud hooaja kokkuvõttes 32. kohal. Nove Mesto MMil oli ta lähedal ka medali kaela saamisele, kui tuli Šveitsi koondisega segateatesõidus neljandaks.

Kuigi mullu jäi tal poodiumil käimata, siis 2022/23 hooajal see Hartwegil siiski õnnestus. MK-sarjas tõusis ta siis pjedestaali teisele astmele nii Kontiolahtis (individuaaldistants) kui ka Holmenkollenis (ühisstart), samuti riputati talle hõbemedal kaela Lenzerheide EMil (paarissegateade).

Märksõnad

Tagasi üles