Venemaa korraldab olümpiamängude asemel ise võistluse

Copy
Venemaa jooksja Kristina Makarenko.
Venemaa jooksja Kristina Makarenko. Foto: YURI KOCHETKOV/EPA/Scanpix

Paljud Venemaa sportlased jäävad Rahvusvahelise Olümpiakomitee seatud piirangute tõttu tänavu suvel Pariisi olümpiamängudest eemale. Piirangud on tekitanud idanaabris pahameelt ning Venemaa on selleks suveks korraldanud oma võistlused.

Bricsi mängud peetakse Venemaal Kaasanis. Bricsi alliansi riikide korraldataval üritusel võistlevad sportlased üle maailma. Suurem osa sportlasi on aga pärit Venemaale sõbralikest riikidest. Kõige rohkem on sportlasi Venemaalt ja Valgevenest, kuid arvukalt sportlasi on saabunud ka Hiinast, Usbekistanist ja Indiast.

Kõik pole aga uutest mängudest vaimustunud. Venemaa jooksja Kristina Makarenko usub, et uut võistlust ei saa olümpiaga võrrelda. Makarenko sõnul pole mängude õhkkond ligilähedalegi olümpia tasemele.

«Bricsi mängude võrdlemine olümpiamängudega on naiivne. Loodan, et keegi pole öelnud, et need on samad asjad. Nende võrdlemine on täiesti absurdne,» ütles Makarenko venekeelse Sport.ru andmetel.

Bricsi mängudel võisteldakse paljudel traditsioonilistel olümpiaaladel. Programmis on kokku 27 spordiala ning neil võistlevad sportlased 89 riigist. Enamik riike pole aga oma parimaid sportlasi mängudele saatnud.

Tagasi üles