E-kirjast tõusis kära – Mercedese F1 meeskond kutsus appi politsei

Copy
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: Daisy Facinelli/ZUMAPRESS.com/Scanpix

F1 sarja juhid ja spordiala jälgivad ajakirjanikud on saanud meili, milles Mercedes väidetavalt saboteeris sel hooajal Lewis Hamiltoni autot.

Sõnumi saatnud anonüümne isik väitis, et kuulub Mercedese meeskonda. Ta süüdistas meeskonda ja eriti selle juhti Toto Wolffi süstemaatilises sabotaažis. Sõnumis väideti, et Mercedese tegevus võib Hamiltoni jaoks isegi eluohtlik olla.

Mercedes on kõik sõnumis esitatud väited ümber lükanud. Wolff oli ka kindel, et sõnumi saatja ei kuulunud tegelikult meeskonda.

«See kiri ei ole meie meeskonna liikmelt. Me saame selliseid sõnumeid ja neid on muide palju, on see šokeeriv. Eriti, kui keegi räägib surmast või muust sellisest,» ütles Wolff.

Meeskond võtab asja siiski tõsiselt.

«Oleme palunud politseil asja uurida. Uurime IP-aadressi, telefoni, sest sellised asjad internetis peavad lõppema. Inimesed ei saa oma telefonide ja arvutite taha peitu pugeda ja niisama meeskonna või juhtide peale selliseid jutte rääkida,» lisas juht.

Mõte, et meeskond üritaks teadlikult nõrgestada brändi meistritiitli saavutamist üht oma sõitjatest tagasi hoides, on Wolffi arvates täiesti absurdne. «Ma ei tea, mida mõned vandenõuteoreetikud ja hullud mõtlevad.»

39-aastane Hamilton on Mercedese roolis olnud aastast 2013. Ta on selle meeskonnaga võitnud seitsmest maailmameistritiitlist kuus. Viimane meistritiitel tuli 2020. aastal.

Sel hooajal on legendil olnud veelgi raskem. Sõitjate arvestuses on ta alles kaheksas. Isegi meeskonnakaaslane George Russell edestab Hamiltonit.

«Lewis on meeskonna liige olnud 12 aastat. Me oleme sõbrad. Me usaldame üksteist. Me tahame, et see kõik lõppeks kõrgel,» ütles Wolff.

«Kui te seda kõike ei usu, võite siiski olla kindlad, et tahame võita tootjate maailmameistritiitli. Ja see hõlmab ka mõlema auto võitu,» lisas juht.

Wolff soovib, et kriitikat julgetakse anda silmast silma. «Tule ette ja ütle mulle, kes sa oled. Me tervitame kriitikat ja arutame seda, kuid ärge varjake!»

Tagasi üles