AMETLIK Autoralli MM-sarjaga liitub uus korraldajariik

Copy
Ott Tänak ja teised rallimehed saavad järgmisel aastal Paraguay MM-rallil osaleda.
Ott Tänak ja teised rallimehed saavad järgmisel aastal Paraguay MM-rallil osaleda. Foto: Vincent Thuillier / Hyundai Motorsport

Autoralli MM-sarjaga liitus 38. korraldajariik, milleks sai Lõuna-Ameerikas paiknev Paraguay. Debüüdi tippsarjas teevad nad juba 2025. aastal.

Uudise tegi avalikuks Paraguay president Santiago Peña, kes võttis sõna kohaliku rallisarja kolmanda osavõistluse avatseremoonial. «Paraguay on suur ja maailm on alles avastamas meid. Maailmaklassilise ürituse korraldamine, nagu seda on WRC-etapp, on järgmine võimalus näidata teistele meie häid külgi,» lausus president Peña.

Seejuures on WRC ja Paraguay sõlminud mitmeaastase lepingu, millega täitus ka rallisarja promootori pikaaegne soov omada stabiilselt MM-kalendris vähemalt kaht Lõuna-Ameerikas toimuvat rallit. 

«Oleme olnud mitu aastat Paraguayga läbirääkimisi pidanud ja olen meeletult rahul, et kokkulepe sai viimaks teoks. Pole kahtlustki nende kirest rallispordi vastu ja me ei jõua ära oodata, mil saame maailmaga seda kõike jagada,» lausus WRC võistluste direktor Simon Larkin.

Tagasi üles