Kaheksakordne maailmameister Ogier andis vihje edasise karjääri osas

Copy
Sebastien Ogier (vasakul) ja Ott Tänak.
Sebastien Ogier (vasakul) ja Ott Tänak. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Kaheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier vihjas, et legendaarne Dakari võidusõit ei kuulu tema plaanide hulka edasise karjääri osas.

40-aastane prantslane on endiselt autoralli MM-sarjas heitlemas võitude eest, kuid maailmameistritiitlit ta enam ei jahi. Osalise koormusega tippsarjas kihutav Ogier teab, et peagi saab tema teekond rallimaailmas läbi, ent ühe järgmistest võimalikest väljakutsetest julges ta välistada.

Selleks on Dakari ralli, kus on aastate jooksul näinud erinevaid endiseid autoralli maailmameistreid. Näiteks triumfeeris tänavu Dakaril Hispaania rallilegend Carlos Sainz, kes edestas teiste seas ka Sebastien Loebi. Ogier tõdes, et Dakaris on endistel rallimeestel kahtlemata kõige lihtsam kohaneda, kuid teda see hetkel ei huvita.

«See pole minu plaanitavate võistluste nimekirjas. Olen mõelnud seda autot testida, kuna see oleks lihtsalt vägev kogemus. Samas pole ma liiga elevil seal võidukihutamisest,» lausus prantslane, keda huvitavad hoopis enam ringrajaautod.

«Eelistan rohkem väljakutset, mis on seotud ringrajal kihutamisega. Seal paneksin end rohkem proovile ja õpiksin midagi täiesti uut. Seega, kui ma peaksin ralliga hüvasti jätma, siis keskendun ilmselt rohkem just ringrajal kihutamisele kui Dakarile.»

Tagasi üles