Vähemalt miljonist ilma jäävad austerlased alustavad kohtuteed

Postimees Sport
Copy
Austria suusaliidu peasekretär Christian Scherer.
Austria suusaliidu peasekretär Christian Scherer. Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS/Scanpix

Austria suusaliit esitas FIS-i vastu hagi televisiooni- ja turundusõiguste tsentraliseeritud müügi pärast.

Kui FIS saab oma tahtmise, hakatakse talispordialade väärtuslikke rahvusvahelisi meediaõigusi alates 2026/2027 pakkuma tsentraalselt – sarnaselt vormel 1-ga. FISi meeskonna heakskiiduga nõukogu koosolekul on rahvusvaheliste võistluste reeglid nüüd muudetud.

«Selle otsusega on FIS-i juhatus piiranud konkurentsi turul. See mõjutab juba meie föderatsiooni. Tsentraliseeritud kokkuleppe jõustumisel võib meie kahjum ulatuda potentsiaalselt seitsmekohaliseks. Meil ei jää muud üle, kui end kaitsta,» tsiteerib Sport business Austria suusaliidu peasekretäri Christian Schereri sõnu.

Viimane arendus on ÖSV (Austria talispordiliidu) jaoks eriline selle poolest, et tegemist on ainsa asjassepuutuva suusaliiduga, kellel ei ole rahvusvaheliste meediaõiguste osas lepingulist suhet Infronti agentuuriga, kuid kellel on kehtivad lepingud IMG ja Eurovision Spordiga ning Euroopa Ringhäälinguga (EBU). Schereri sõnul mõjutab see pooleliolevat lepingut. Riigisisesed õigused kuuluvad ORF-ile.

Aprillis otsustas Rahvusvaheline Suusaliit müüa tele- ja turundusõigusi tsentraalselt pakettvormingus. Varem tegid seda rahvusvaheliste suusavõistluste korraldajariigid ise.

Tagasi üles