Selgusid Tallinnas toimuva purjetamise MMi kuupäevad

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak
Deniss Karpak Foto: Marina Prinzivalli

Tallinnas toimuvad 2013. aastal purjetamise Finn-klassi maailmameistrivõistlused. 

Võistlused toimuvad Pirital 23.-31. augustil ja tegu on läbi aegade neljanda Eestis korraldatava olümpiaala MMiga.

MMi korralduskomitee esimehe Ants Väinsalu sõnul langes otsus augustikuu lõpu kasuks üsna üksmeelselt. «Tallinna lahel on parimad purjetamisajad juunis ja augustis, kui on piisavalt tuult. 2010. aasta juunis Pirital peetud Laser-klasside Euroopa meistrivõistluste pealt nägime, et paljude sportlaste jaoks on siinne juunikuu ilm veel külm. Seega otsustasime augustikuu viimase nädala kasuks. Pirital on sel ajal looduslikult väga head purjetamistingimused – väga väike tõenäosus tuulevaikuse päevadele ja tormidele ning teiste ekstreemsete olude esinemisele,» rääkis Väinsalu.

Tegu on neljanda korraga, kui Eestis peetakse olümpiaala täiskasvanute klassi maailmameistrivõistlusi. 1922. aastal toimus Eestis tõstmise MM, 1988. aastal purjetamise Tornaado-klassi MM ja 1994. aastal purjetamise Finn-klassi MMi.

Finn-klass on kõige vanem järjepidevalt olümpiamängude kavasse kuuluv purjetamisklass, kuuludes olümpiaprogrammi alates 1952. aastast. Eesti koondise esinumber Deniss Karpak kuulub maailma esikümnesse. Maailma edetabeli esiotsast leiab teisegi eestlase – hetkeseisuga 32. kohal asub Lauri Väinsalu. Varasemalt on tallinlane Aleksander Tsutselov võitnud Finn-klassis 1960. aastal Rooma olümpial hõbemedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles