Kalev/Cramo sai teada Meistrite liiga kvalifikatsiooni võimalikud vastased

Copy
BC Kalev/Cramo.
BC Kalev/Cramo. Foto: Tairo Lutter

Šveitsis toimus FIBA Meistrite liiga loosimine. Eesti korvpalliklubi Kalev/Cramo läheb ilmselt vastamisi tugeva Tšehhi tiimiga.

Meistrite liiga põhiturniiril osalevast võistkonnast on paigas 28. Neli juurde lisanduvat võistkonda selgitatakse sügisel peetavatel miniturniiridel, millest põhiturniirile pääsevad võitjad.

Eesti meister sai loosimiseks teise asetuse, klubi alustab poolfinaalist ning vastaseks on Slovakkia meister Levice või Gruusia tšempion Kutaisi. Kui Kalev/Cramo võidab, siis tuleb neile finaalis tõenäoliselt vastu Küprose klubi Keravnos, Kosovo meeskond Trepca või Tšehhi võistkond Nymburk. Loetelust viimane on seltskonnast tugevaim, sest nad on viimastel aastatel korduvalt tulnud Tšehhi meistriks.

Lisaks Nymburkile oli esimese asetusega ka Portugali tšempion Lissaboni Benfica, kes pääses eelmisel hooajal Meistrite liiga põhiturniirile, kuid seal jäädi alagrupis viimaseks. Tšehhi võistkond ja Benfica peaksid olema sama masti võistkonnad. Seega ei pea Eesti korvpalliklubi loosiõnne üle liialt nurisema.

Kalev/Cramo püüdis Meistrite liiga põhiturniirile pääseda ka 2023. aasta sügisel, aga siis jäädi kvalifikatsiooniturniiril poolfinaalis alla Rootsi klubile Norrköpingi Dolphins. FIBA Europe Cupil langeti konkurentsist välja alagrupiturniiril.

Kui Kalev/Cramol Meistrite liiga põhiturniirile välja jõuab, siis mängitakse D-alagrupis, kus neile tulevad vastu Istanbuli Galatasaray, Promithease ja Rasta Vechta.

Tagasi üles