AMETLIK Aivar Kuusmaa naaseb pärast pikka pausi tippkorvpalli

Copy
Aivar Kuusmaa
Aivar Kuusmaa Foto: Tartu Ülikool Maks & Moorits

Tartu Ülikool Maks & Moorits korvpallimeeskonna peatreener on algaval hooajal Aivar Kuusmaa.

Ta on alates 2020. aastast olnud Audentese spordigümnaasiumis treener ja enne seda juhendanud peatreenerina BC Kalev/Cramo, TTÜ KK ning Rapla meeskondi, seisab pressiteates.

Värske Tartu peatreener, 57-aastane Kuusmaa, on uue hooaja ootuses. «Mul on loomulikult hea meel jälle meeste korvpalli juures tagasi olla. Vahepealne noortega töötamise aeg on andnud uusi mõtteid ja olen saanud tutvust teha peale kasvava põlvkonnaga. Tartu satsidega olen elus palju madistanud nii mängija kui treenerina. Nüüd on mul võimalus uues rollis Tartuga kohtuda ning oma panus anda. Olen kindel, et tuleb huvitav hooaeg ja käed juba sügelevad, et saaks asjadega pihta hakata,» sõnas Kuusmaa.

Tartu spordidirektor Janar Taltsi sõnul peaks Kuusmaa tooma meeskonda emotsiooni. «Aivar Kuusmaa on Eesti korvpallis legend nii mängijana kui näidanud ennast ka võimeka treenerina. Loodame, et tema emotsionaalne olek toob särtsu nii meeskonnale kui publikule ja näeme platsil meeskonda, mille puhul pole kahtlust, et mängus anti endast kõik. Aivaril on olnud pisut aega meeste korvpalli kõrvalt jälgida ja usun, et see on ainult suurendanud tema indu midagi ägedat ka meestega taas ära teha,» ütles Talts.

Kuusmaa on treenerina juhendanud aastatel 2005–2007 ja 2010–2012 BC Kalev/Cramot, 2007–2010 TTÜd ja 2014–2018 Rapla meeskonda. Ta on tulnud Kalev/Cramoga 2006., 2011. ja 2012. aastal Eesti meistriks ning võitnud 2005. ja 2006. aastal karika; saanud Eesti korvpalli meistriliigas Kalev/Cramoga 2007. aastal hõbeda, TTÜ korvpalliklubiga 2009. aastal pronksi ning Raplaga 2017. aastal hõbeda ja 2015., 2016., 2018. aastal pronksi. Alates 2020. aastast on Kuusmaa olnud treener Audentese spordigümnaasiumis.

Mängijakarjääri jooksul on Kuusmaa mänginud Eesti, Läti, USA, Kreeka ja Belgia klubides. Mitmekordseks Eesti meistriks tulnud ja mitu karikat võitnud Kuusmaa saavutas edu ka Kreekas, kus võitis Ateena Panathinaikose särgis 1996. aastal karika ning meistrivõistlustelt 1995. ja 1996. aastal teise ja 1994. aastal kolmanda koha.

Kui peatreener on paigas, saab otsustavamalt tegutseda ka meeskonna komplekteerimisega. Uueks hooajaks on Tartul kehtiv leping praegu Rain Veidemani, Rando Roosi ning Karl-Gustav Jurtšenkoga.

Abitreener võtab koha üle 

Pärast Kuusmaa lahkumist võtab Audenteses ameti üle senine abitreener Martin Rausberg. Koos alustati tööd 2020. aastal.

«Audentese spordigümnaasiumis õppivad noorkorvpallurid saavad endale noore ning ambitsioonika peatreeneri Martin Rausbergi. Kuna viimane on aastaid Aivari kõrval abitreenerina töötanud, siis meie jaoks on tegemist loogilise käiguga. Usume, et tema individuaalne lähenemine mängijate arengule aitab kaasa sellele, et Audenteses õppivad noored teevad oma arengus veel ühe sammu edasi,» sõnas korvpalliliidu spordidirektor Raido Roos. «Soovime tänada Aivarit panuse eest Audentese spordigümnaasiumi arengusse ning soovime talle edu Tartu meeskonna juhendamisel.»

Treenerina on Rausberg juhendanud abitreeneri rollis Eesti U16 ja U18 noormehi ning peatreenerina U15 ja U16 poisse. Tänavu suvel on Rausberg U18 noormeeste koondise peatreener. Rausberg on esindanud Eesti noortekoondiseid nii U16, U18 kui ka U20 EMil ka mängijana.

Võistkonna üldkehalise ettevalmistuse treeneri ning füsioterapeudina jätkab uuel hooajal Harvis Mill. Kes võtab üle abitreeneri positsiooni, on selgumisel.

Tagasi üles