VIDEO Tänak meenutas karjääri üht valusamat hetke

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Sebastien Ogier tunnustas Ott Tänakut kui tegelikku 2016. aasta Poola ralli võitjat.
Sebastien Ogier tunnustas Ott Tänakut kui tegelikku 2016. aasta Poola ralli võitjat. Foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP/Scanpix

Homme algava Poola ralliga kaasneb Ott Tänakul eriilmelisi mälestusi.

2016. aasta suvel pidanuks toona DMACKi Ford Fiestaga kihutanud saarlane saama seal karjääri esimese MM-etapi võidu. Tänakul oli viimase kiiruskatse eel 18-sekundiline edu, ent rehvipurunemisega läks kaotsi umbes 40 sekundit. Nõnda kihutas Andreas Mikkelsen temast mööda.

Kuigi tollal oli tegemist Tänaku karjääri parima tulemusega, oli finiši järel hinges vaid pettumus. Rallisõpradel on kindlasti meeles kaadrid, kus pisarais meest lohutasid nii abikaasa Janika kui ka konkurent Sebastien Ogier. Neist viimane võttis eestlase õlale, tunnustades teda kui tegelikku võitjat.

WRC kodulehel ilmus video, kus Tänak toda juulikuu päeva meenutas.

«Ma tahtnuks viite minutit endale, et maha rahuneda. Aga okei, kõik lahenes ka nii,» muigas veidi vähem kui aasta hiljem Sardiinias debüütvõidu kätte saanud Tänak.

Ogier' toonase tegutsemist kommenteeris ta nõnda: «Seb on sõumees. Ta nägi kõiki ümbritsevad kaadreid ja teadis, kuidas sõud teha. Lõpuks saime mõned head pildid.»

Veidi tõsisemalt jätkates lisas Tänak: «Ma ei mäleta, mida ta mulle täpselt ütles. Ütlesin küll, et ta on sõumees. Aga tegelikult on ta tore kutt. Ta teab, kuidas sport ja sõu on seotud. Samas on ta ka päriselt vahva inimene ja meil on hea suhe sealt saati. Enne seda me eriti ei rääkinudki.»

Tänakul on Poolast ette näidata ka üks kolmas koht. Võistlus kadus MM-kalendrist pärast 2017. aastat. Peamiselt olid süüdi pealtvaatajad, kes ohutusreegleid ei järginud või olid need liiga leebed.

Pika pausi järel kihutatakse aga taas väga kiiretel kruusateedel. Homme on kavas testi- ja lühike publikukatse.

Tagasi üles