Kuidas õnnestus puhkust nautinud Rovanperä ülilühikese etteteatamisega MM-etapile saada?

Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Rita Franca/SIPA/Scanpix

Homme algava Poola MM-ralli eel olid Toyota tiimi liikmete käed ja jalad tööd täis.

Sündmused hakkasid hargnema teisipäeva hommikupoolikul, kui selgus, et Sebastien Ogier ja tema kaardilugeja Vincent Landais sattusid avariisse. Mõned tunnid hiljem oli selge, et kaheksakordne maailmameister ei saa võistlusel osaleda.

Kiire reageerimise tulemusel saadi sabast kinni Kalle Rovanperäl, kes juba sama päeva õhtul põrutas Poola koos paarimehe Jonne Halttuneniga. Neist viimane tõttas eralennukile otse ühest Tallinna tätoveerimissalongist.

«See oli õnnetu olukord. Säärastes juhtumite puhul tuleb olla paindlik,» avas Rovanperä mänedžer Timo Jouhki tausta Ilta-Sanomatele. 

Valitsev tšempion oli uudist kuuldes kodumaal Soomes. «Kallel seis on keeruline. Mitte ainult sellepärast, et ta oli puhkuselainel. Aga väga raske on nii ootamatult võistlusele vastu minna, kui mingit ettevalmistust pole tehtud. Tavaliselt käib juba enne legendi kirjutamist tugev eeltöö,» jätkas Jouhki.

Kuigi Poola teedel leidub sarnasusi nii Eesti kui ka Soomega, pole Rovanperä seal varem võistelnud. Esimene tutvus tehti tänasel rajaluurel (recce). Samas tuntakse 23-aastast soomlast kui kiiret ja tugevat kohanejat.

Jouhki sõnul oli hooaja eel Toyotaga sõlmitud lepingus kirjas võistluste arv. Poola läheb erandi alla. Praegu on vara öelda, kas ja kuidas see Rovanperä edasist kalendrit mõjutab.

«Eilne päev oli kummaline,» tunnistas Rovanperä usutluses DirtFishile. «Esiti oli mõistagi hea kuulda, et Sebastien ja Vincent ei saanud tõsiselt viga.»

Kõne tuli Toyota spordidirektorilt Kaj Lindströmilt. «Vahetasin just skuutril süüteküünlaid, olin järvele minemas. Siis ta helistas. Teadsin, milles võib asi olla,» jutustas Rovanperä.

«Loomulikult polnud me Jonnega üldse valmistunud. Siia tulemine polnud lihtne otsus, aga tahame tiimi aidata nii palju kui võimalik. Tänavu on iga punkt väga tähtis.»

Põhimõtteliselt tuleb ühe päevaga ära teha nädala töö. «See on päris väljakutsuv. Me pole saanud vaadata videoid ega midagi. Tänane õhtu ja homne hommik tulevad rasked. Peame õppima nii palju kui võimalik,» nentis Rovanperä.

«Väga raske on ennustada, mis sellest välja tuleb, sest me pole selleks ralliks testinud. Tavaliselt tahaks muidugi võidu eest heidelda. Aga sel nädalavahetusel pole see nii lihtne. Siiski anname endast parima ja proovime tiimile võimalikult palju punkte tuua.»

Poola ralli algab homme hommikupoolikul testikatsega, õhtul on kavas lühike publikukatse.

Tagasi üles