19-aastased eurooplased kirjutasid NBA ajalugu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Zaccharie Risacher oli 2024. aasta NBA drafti avavalik.
Zaccharie Risacher oli 2024. aasta NBA drafti avavalik. Foto: AFP/Sarah Stier/SCANPIX

Täna varahommikul algas tänavune NBA noormängijate valimine ehk draft, kus esimestena värvati Prantsusmaa talendikad korvpallurid.

NBA drafti avavalik kuulus Atlanta Hawksile, kes otsustas värvata 19-aastase prantslase Zaccharie Risacheri. Tegemist on Prantsusmaa klubi ASVEL Basketi kasvandikuga, kes veetis möödunud hooaja laenul JL Bourg'i meeskonnas. Prantsusmaa kõrgliigas olid tema näitajad 10,1 punkti ja 3,8 lauapalli.

Tegemist oli esmakordselt NBA ajaloos, kui kahel aastal järjest langes avavalik Prantsusmaa korvpalluri kasuks. Mäletatavasti oli möödunud aastal selleks Victor Wembanyama, kes siirdus San Antonio Spursi meeskonda ja ta valiti ka debüüthooajal parimaks noormängijaks.

Seejuures kirjutati veel NBA ajalugu, kuna esimest korda olid kahe esimese valiku hulgas ainult Prantsusmaa mängumehed. Teise valikuna otsustas Washington Wizards värvata samuti 19-aastase Alexandre Sarri, kes mängis möödunud hooajal klubikorvpalli Austraalia kõrgliigas Perth Wildcatsi meeskonnas.

Lisaks neile osutus NBA avaringis valituks veel ka kolmas prantslane, kui seitsmendana siirdus Cholet Basketis leiba teeninud 18-aastane Tidjane Salaun Charlotte Hornetsi meeskonda.

Tagasi üles