Vaidlus kõrgepalgalise jalgpallitähega lõppes vallandamise ja tohutu kompensatsiooniga

Copy
Karim Benzemal on Saudi Araabias väga palju mõjuvõimu.
Karim Benzemal on Saudi Araabias väga palju mõjuvõimu. Foto: ZUMA PRESS WIRE/Alexandre Neto/SCANPIX

Jalgpallimaailmas enda finantsmusklit näitavas Saudi Araabia kõrgliigas on tähtmängijatel suuremad privileegid kui mujal.

Saudi Araabia kõrgliigasse kuuluv Al-Ittihadi meeskond otsustas vallandada peatreener Marcelo Gallardo. Põhjuseks märgiti arusaamatused, mis olid seotud Prantsusmaa jalgpallitähe Karim Benzemaga.

2022. aastal maailma parimaks jalgpalluriks valitud Benzemal on olnud ka varasemalt vaidlusi peatreeneritega. Saudi Araabias sai kaheksa kuud tagasi sule sappa sarnaselt ka Nuno Espirito Santos. Nõnda võib julgelt väita, et aastas lausa 100 miljonit eurot teenival prantslasel on klubis sõnaõigust rohkem kui mõnel teisel.

«Gallardo tegi suure vea, kui pakus Benzemalt klubist lahkuda. See pole vastuvõetav,» seisis Al-Ittihadi teadaandes.

Rahaliselt oli nägelemine endise Prantsusmaa koondislasega siiski tulus. Gallardo sai vallandamise eest lausa 27,8 miljonit eurot kompensatsiooni, mis on jalgpalliajakirjaniku Fabrizio Romano teatel suuruselt kolmas omalaadne. Sellest enamat on saanud ainult Antonio Conte, kes teenis Londoni Chelseast lahkumisega 31,4 miljonit eurot ja Julian Nagelsmann, kellele Müncheni Bayern maksis 31,2 miljonit eurot.

Tagasi üles