Viimasel hetkel rallile jõudnud Rovanperä rajaluure kestis ulmeliselt kaua

Tõnis Grepp
, reporter
Copy
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Foto: Scanpix/IMAGO/PanoramiC

Soome ralliässal Kalle Rovanperäl ootab ees keeruline nädalavahetus Poola rallil, sest võrreldes vastastega on ta teinud rutakalt oma ettevalmistuse. 

Rovanperä lennutati teisipäeval kiirelt Poolasse, kuna tema tiimikaaslane Sebastien Ogier oli varem samal päeval sattunud liiklusõnnetusse. Prantslane pidi jääma ööseks haiglasse arstide hoole alla ja jättis võistluse täielikult vahele, mis tähendas, et Rovanperä puhkus katkes ootamatult.

Teised võistlejad salvestasid teisipäeval ja kolmapäeval tavapäraselt rajast videoklippe. Rovanperä saabus Poolasse teisipäeva hilisõhtul ilma ettevalmistuseta. Koos kaardilugeja Jonne Halttuneniga tegid nad kogu eilse päeva rajaluuret. Täna hommikul olid nad juba testikatseks valmis.

«Eile salvestasime 14 tundi ja me ei olnud ühtegi videot vaadanud. See ei ole lihtne,» ütles Rovanperä väljaandele rallit.fi.

Rovanperä esimene läbimine testikatsel, kus ta tabas heinapalle, näitas, et teda ootab ees väga keeruline nädalavahetus. «Kui me seda õhtul salvestasime, oli klipp fänne täis. Seetõttu ei olnud mul aimugi, kuidas siin need heinapallid on paigutatud. Loodame, et saame meeskonda natuke aidata ja vaatame, mis saab,» sõnas soomlane.

Rovanperä kaotas testikatse võitnud Ott Tänakule 3,3 sekundiga. Täna õhtul kell 20.05 algab juba Poola ralli avakatse. Postimees kajastab rallit põhjaliku tekstipõhise otseblogi vahendusel.

Tagasi üles