Salasuhe põhjustas Norra suusakoondises skandaali (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anne Kjersti Kalvå (paremal).
Anne Kjersti Kalvå (paremal). Foto: Valancic/Sportida/SIPA/Scanpix

Norra suusakoondise treener Stig Rune Kveen astus tänavu tagasi ametikohalt, ent seda valede taustal.

43-aastane nüüdseks endine Norra koondise treener selgitas aprillis väljaandele Nettavisen, et lahkub tippspordi juurest, kuna vajab rohkem aega lähedastega veetmiseks. Avalduse tegemise hetkel tõi ta põhjuseks, et Norra koondise juures peab ta liiga palju reisima.

See otsus oli üllatav, kuna vähem kui kümne kuu pärast toimunuks Trondheimi MM, mille nimel viimased aastad harjutati. Norra ajakirjanik Ernst Lersveen tuli lagedale nüüd reaalse põhjusega, miks Kveen ikkagi ametist loobus.

Nimelt oli Kveen astunud suhtesse Norra koondisesse kuuluva Anne Kjersti Kalvåga. «Ta pidanuks selle suhte lõpetama, kui soovinuks ametis jätkata,» teatas Lersveen.

Seejuures oli 32-aastane Kalvå lõpetanud oma 12 aastat kestnud kooselu Norra koondise sportlase Didrik Tönsethiga. Seejuures oli naine juba eelmise suhte ajal alustamas järgmist Kveeniga. Mõistagi tekitas säärane olukord pingeid.

«Selline suhe tekitab palju küsimusi ja erinevaid ebameeldivaid jutte koondises. See mõjutab koondist negatiivselt,» lisas Lersveen.

Tagasi üles