Pealtvaatajad tekitasid taas Poola rallil korraldajatele peavalu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Poola rallil ei ole näha selliseid publikualasid nagu Rally Estonial. Tundub, et probleemide vältimiseks tuleks poolakatel seda kaaluda.
Poola rallil ei ole näha selliseid publikualasid nagu Rally Estonial. Tundub, et probleemide vältimiseks tuleks poolakatel seda kaaluda. Foto: Remo Tõnismäe

Pealtvaatajate ebakorrektne käitumine sundis Poola MM-ralli korraldajatel kolmanda kiiruskatse tühistama.

Täiskiirusel õnnestus kolmas kiiruskatse läbida ainult Thierry Neuville'il, Elfyn Evansil, Adrien Fourmaux'l ja Takamoto Katsutal. Teised mehed said peagi teate aeglustada ja sootuks rahulikus tempos katse läbida.

Kohtunikel tuli nõnda määrata ülejäänud meestele nominaalaeg. Selleks oli tulemus, mis oli Neuville'i finišiajast 0,7 sekundit kehvem. Paremusjärjestuses see suuresti midagi ei muutnud. Endiselt hoiab esikohta Andreas Mikkelsen, kes edestab Martinš Sesksi 2,2 ja kolmandaks tõusnud Elfyn Evansit 7,8 sekundiga.

Poola rallil on pealtvaatajad ka varem tekitanud suuri probleeme. See oli ka üheks põhjuseks, miks neil aastaid tagasi MM-sarjast taanduda tuli. Aga küllap on asi selles, et pealtvaatajad on vales kohas. Poola puhul on see tavapärane. Ka testikatsel oli klippidest näha, kuidas pealtvaatajad olid rajale ohtlikult lähedal.

Tagasi üles