Raieste ja Baskonia said Euroopas platsi puhtaks löönud peatreeneri

Karl-Joosep Küngas
Copy
Pablo Laso.
Pablo Laso. Foto: Erdem Sahin/Epa/Scanpix

Eesti korvpallikoondislase Sander Raieste koduklubi Vitoria Baskonia palkas uueks peatreeneriks Pablo Laso.

Laso on Euroopa üks edukamaid peatreenereid, kes olnud edukas nii Hispaanias, Saksamaal kui ka üldiselt Euroopa väljakutel. Enim saatis teda edu Hispaania korvpallihiiu Madridi Reali juhendajana, kellega 56-aastasel lootsil õnnestus tulla kuuekordseks Hispaania ja kahekordseks Euroliiga võitjaks.

2022. aastal oli ta sunnitud infarkti tõttu tippkorvpallist taanduma. Möödunud hooajal tegi ta tagasituleku Saksamaal Müncheni Bayerni peatreenerina. Kohe esimesel hooajal õnnestus Bayerniga võita nii Saksamaa meistritiitel kui ka sealne karikasari.

Nüüd võtab ta üle Baskonia meeskonna, kel ei õnnestunud kohalikus meistrisarjas isegi sõelmängudele pääseda. Euroliigas lõppes Eesti koondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste teekond Baskoniaga veerandfinaalis. Neist viimane saab nüüd Laso juhendamisel tulemust parandada, ent Kotsari teekond Baskoniaga lõppes möödunud hooajaga.

Seejuures võib öelda, et Laso jõuab ringiga tagasi sinna, kus tema karjäär korvpallis alguse sai. Nimelt alustas ta enda profikarjääri mängijana just 1984. aastal Baskonias ja hispaanlasel õnnestus nende ridades mängida koguni 11 hooaega. 

Tagasi üles