NBAs toimus kentsakas vahetustehing, milles osaline ka ketsid varna riputanud Soome korvpallilegend

Karl-Joosep Küngas
Copy
Petteri Koponen.
Petteri Koponen. Foto: Roni Rekomaa/AFP/Scanpix

Korvpalliliigas NBA on küllalt tavaline, et suvel toimuvad erinevad vahetustehingud. Siiski oli üks hiljutine üleminek väga kentsakas.

Nimelt otsustas NBA finaalis mänginud Dallas Mavericks vahetada New York Knicksiga noormängijate draft'i valikuid, ent lisaks neile oli sisse segatud ka erinevad mängijad. Üheks neist oli Soome korvpallilegend Petteri Koponen.

2007. aastal Philadelphia 76ersi poolt 30. mängijana draft'is valituks osutunud Koponen pole NBAs ühtegi kohtumist pidanud. Tema mängijaõigused liikusid peagi Portland Trail Blazersisse ja sealt omakorda Dallasesse. Nüüd otsustas Dallas need edasi Knicksi saata, aga olukorras, kus soomlane on juba kaks aastat korvpallurina pensionipõlve nautinud.

Praegu üha suuremaid samme peatreenerina astuv ja suvel NBA suveliigas San Antonio Spursi juhendav Koponen võttis uudise vastu humoorikalt. «Mul on au New York Knicks, aga austan endiselt lubadust San Antonio Spursile. Mõistagi võib pöörane palganumber olukorda muuta. Mul on nüüd ka uus puusaliiges! Olen valmis!» lausus soomlane sotsiaalmeedias.

Tagasi üles