Rovanperä jäi legendi kirjutades magama

Johannes Lokotar
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Sebastian Marko / Red Bull Content Pool

Sebastien Ogier`eemale jäämise tõttu Poola rallist osa võtnud Kalle Rovanperä võitles legendi kirjutamise ajal unega, vahendab portaal Rallit.fi.

Rovanperä ja tema kaardilugeja Jonne Halttuneni ettevalmistus ralliks on pärast avariisse sattunud Sebastien Ogier`kõrvalejäämist olnud kõike muud kui rahulik. 

«Üritasin eile õhtul võistlusrajaga tutvumiseks videoid vaadata, aga need ei jäänud mulle ilmselt väga hästi meelde, kuna jäin arvuti taha magama. Vähemalt oleme edukaks ettevalmistuseks kõike proovinud,» ütles Rovanperä.

Toyota meeskonda esindav Rovanperä on Poola MM-rallit hästi alustanud. Pärast viiendat kiiruskatset on soomlane ralli üldarvestuses esimesel kohal.

Rovanperä saabus Poola tõsises ajahädas pärast seda, kui tema tiimikaaslane Sebastien Ogier kiiruskatsega tutvudes tehtud avarii tõttu ralli vahele pidi jätma. Rovanperä ja Halttunen asusid ralliga tutvust tegema ja legendi koostama kolmapäeva hommikul ning valmistasid kogu võistluse ette umbes poole päevaga. 

«Tuleb lihtsalt proovida leida õige rütm, et vigu ei tekiks ja vaadata, mis sellest rallist välja tuleb,» sõnas Rovanperä.

Tagasi üles