Poola ralli üllatusliider Mikkelsen selgitas, kuidas ta kruusal kiiruse leidis

Elisabeth Siivelt
Copy
Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen Foto: IMAGO / Nikos Katikis / IMAGO / PanoramiC / Scanpix

Andreas Mikkelseni tempo oli Poola MM-ralli reedestel katsetel üllatav.

Loomulikult tuli Mikkelsenile kasuks suurepärane stardipositsioon. Vaatamata sellele oli norralane reedel üks suurimaid üllatajaid.

Hyundai piloot sõitis reede hommikul kaks põhja ja oli õhtu lõpuks esikohal. Lisaks mahtus esiviisik vaid veidi alla kaheksa sekundi sisse.

Mikkelsen on sellel hooajal sõitnud Hyundai Rally1-autoga kahel MMi asfaldirallil. Ta sai nii Monte Carlos kui Horvaatias kuuenda koha, kuid ajavahe tippu kuuluvate sõitjatega oli murettekitavalt suur.

See tekitas küsimusi, kas norralane on oma kiiruse kaotanud. Reedel näitas ta aga, et suudab vähemalt kruusal kiirust leida.

Miks aga tuli hea kiirus just kruusateedelt? Mikkelsenil oli küsimusele selge vastus.

«Kruusal toimub kõik aeglasemalt. Arvan, et kruusa seadistusega autoga on kõigil lihtsam harjuda,» vahendas rallit.fi Mikkelseni mõtteid.

«Mulle meeldib ka asfaldil sõita, aga selleks peab autot hästi tundma, et asfaldil selle täit potentsiaali üles leida,» lisas norralane.

Reede õhtuks oli Mikkelsenil Toyota sõitja Kalle Rovanperä ees 1,8-sekundiline edumaa. Soomlase tiimikaaslane Elfyn Evans jääb Hyundai juhist aga kahe sekundi kaugusele.

Mikkelseni reedene hea sõit tagas talle parima võimaliku stardikoha laupäevasteks katseteks.

«See oli hea päev. Vaatame, mis homme teha saame. Homme on meil kindlasti raskem, sest tee puhastamine pole enam nii oluline, teised on nüüd mulle lähedal,» ennustab Mikkelsen.

Laupäeval sõidetakse Poolas autoralli MM-sarjas kokku seitse kiiruskatset.

Tagasi üles