Staarmängija langes peale punase kaardi saamist rassistlike sõnumite sihtmärgiks

Elisabeth Siivelt
Copy
Timothy Weah.
Timothy Weah. Foto: IMAGO/JONATHAN DUENAS/IMAGO/Agencia-MexSport/Scanpix

Timothy Weah ja teised koondise mängijad, kes esindavad USA jalgpallikoondist langesid rassistlike sõnumite sihtmärgiks, vahendab ESPN.

24-aastane Weah sai neljapäeva õhtul Copa America mängus Panama vastu 18. minutil punase kaardi. USA kaotas matši 1:2 ning Weah ja mõned tema meeskonnakaaslased said peale seda sotsiaalmeedias rassistlikke sõnumeid ja kommentaare.

USA jalgpalliliit mõistis juhtunu teravalt hukka. Rahvusmeeskond avaldas X-i kontol oma seisukoha.

«Vihasel ja diskrimineerival käitumisel pole sellel spordialal kohta. See pole mitte ainult vastuvõetamatu, vaid ka vastuolus austuse ja väärtustega, mille alusel me tegutseme.»

«Ameerika jalgpalliliit on karmilt vastu rassismile selle kõikides vormides ja toetab oma mängijaid,» kirjutas liit.

Timothy Weah, kes esindab Itaalia Juventust, on endise tippründaja George Weahi poeg. Pika karjääri Euroopa tippliigades teinud libeerlane George Weah sai 2018. aastal koguni oma riigi presidendiks. 

1995. aastal sai George Weah ajaloos ainsa aafriklasena Ballon d'Ori kui Euroopa parim mängija ning ta valiti ka FIFA aasta mängijaks.

Timothy Weah otsustas esindada USA-d, kuna ta sündis ja kasvas riigis enne, kui otsustas siirduda Prantsusmaa koondise Paris Saint-Germaini juunioride hulka 2014. aastal.

Tagasi üles