Kahju! Mõlemad Uibod jäävad suure tõenäosusega olümpialt eemale

Postimees Sport
Copy
Shaunae Miller-Uibo ja Maicel Uibo.
Shaunae Miller-Uibo ja Maicel Uibo. Foto: Tairo Lutter / Postimees Grupp / Scanpix

Kahekordne 400 meetri jooksu olümpiavõitja Shaunae Miller-Uibo ei kaitse vähem kui kuu aja pärast algaval Pariisi OMil oma tiitlit. Ka Maicel Uibo on endiselt vigastatud.

30-aastane Miller-Uibo oleks pidanud täitma kodustel meistrivõistlustel normi 50,95, et pääseda olümpiale. Eeljooksus oli ta ajaga 53,02 teine, kuid finaalis ta enam jooksma ei tulnud. Sportlane osales ka 200 meetri distantsil, kuid selle jooksu jättis ta pooleli.

Naist segab vigastus. «Tunneme temast puudust. Kahjuks on tal mõned vigastused. Ta oli World Relaysi teatejooksuvõistlusele tulles heas vormis, kuid pärast seda sai ta vigastada ning kahjuks ei jõudnud sellest piisavalt kiiresti taastuda,» selgitas Bahama kergejõustikuliidu president Drumeco Archer.

Kui Miller-Uibol õnnestub Pariisi olümpiamängudeks terveks saada, saab ta osaleda 4 x 400 meetri segateatedistantsil, kuhu Bahama on kvalifitseerunud. 

Miller-Uibo nimel on ka Põhja-Ameerika rekord (48,36), mille ta püstitas kolm aastat tagasi Tokyo OMil. Tänavu tegi sportlane hooaja avastardi Bahama meistrivõistlustel.

Tagasi üles