Kergejõustikus hõbeda saanud Tuuli Tomingas: eks ma ikka ihkan kulda

Johannes Lokotar
Copy
Tuuli Tomingas (numbriga 163).
Tuuli Tomingas (numbriga 163). Foto: Tairo Lutter

Sel nädalavahetusel Kadrioru staadionil toimuvatel kergejõustiku Eesti meistrivõistlustel tegi 3000 m takistusjooksus kaasa ka laskesuusataja Tuuli Tomingas, kes saavutas ajaga 11.04,00 Bianka Uhtjärve järel teise koha. 

Postimees küsis pärast võistlust Tomingaselt nii jooksu kui ka algava laskesuusatamise hooaja kohta.

Tuuli Tomingas, täna jäi siis 3000 m takistusjooksus saagiks teine koht. Kas süda ihkas seda kulda väga?

Facebookis mind käsitleti kui suurfavoriiti ja seal oli mulle juba justkui kuld kaela riputatud. Siis ma mõtlesin küll, et ajakirjanikud on ikka eriti optimistlikud. Eks ma ikka ihkan kulda, aga realistlikult mõeldes pole ma see aasta väga jooksuga tegeleda jõudnud. Aja mõttes oli see tegelikult päris okei jooks.

Kuidas see jooks välja tuli?

Ma arvan, et hästi. Mul on viimasel ajal kooli lõpetamisega päris palju stressi olnud ja seega trenni ma nii palju jõudnud ei ole. Sellel perioodil väga võistlustasemel sporti teha ei saanud. Keskendusin eelkõige suusale. Ütleme nii, et kolm nädalat tagasi ei olnud mu vorm veel kõige parem ja see pani mind isegi natukene muretsema, aga õnneks on vorm paremaks läinud. Enesetunne läks kohe nii normaalseks, et mõtlesin, et tulen võistlen ka Eesti meistrivõistlustel. Kool on mul nüüd ka lõpetatud.

Kas sul on järgmisele laskesuusatamise hooajale mõeldes kõik hästi?

Kindlasti pole midagi halvasti. Juuni ongi veel selline periood, kus saab järeleandmisi teha. Juuli, august ja september on kõige raskemad treeningperioodid.

Mis sul järgmiste kuude jooksul plaanis on?

Nüüd hakkavad välislaagrid ja nii me tuuritame kaks nädalat korraga välismaal, siis tuleme nädalaks tagasi ja eks see elu sellises rütmis kuni laskesuusatamise hooaja alguseni välja läheb.

Mis on sinu järgmine pidepunkt?

Kodune suvebiatloni MM. Katsun selleks ajaks kindlasti vormi üles leida.

Kas sind võib sel hooajal veel jooksualades võistlemas näha?

Kui võistlused treeningute ja suusavõistlustega klapivad, siis miks mitte.

Tagasi üles