Verstappen lõpetas Austrias enam kui kuu kestnud põua

Copy
Max Verstappen Austrias Spielbergis asuval Red Bull Ringil.
Max Verstappen Austrias Spielbergis asuval Red Bull Ringil. Foto: Martin Divisek/EPA/Scanpix

Täna toimus Austrias Red Bull Ringil F1 hooaja 11. etapi kvalifikatsioon, kus näitas teistest oluliselt paremat minekut Max Verstappen (Red Bull), kes võitis ajasõidu Austrias kolmandat aasta järjest, kuid tänavusel hooajal noppis ta viimati parima stardikoha alles mai keskel Imolas.

Verstappen sõitis otsustavas voorus aja 1.04,314 ning edestas sellega teiseks tulnud Lando Norrist (McLaren) 0,404 sekiundiga. Algselt sai kolmanda koha Norrise tiimikaaslane Oscar Piastri, kelle ringiaeg aga tühistati, sest tema auto ei püsinud nõutud rajapiirides ning ta pudenes seitsmendaks.

Nii stardivad pühapäevasel 71-ringilisel Grand Prixil teisest reast George Russell (+0,526, Mercedes) ja Carlos Sainz (+0,537, Ferrari). Viienda aja sai Lewis Hamilton (+0,589, Mercedes), kuues oli Charles Leclerc (+0,730, Ferrari).

Piastri kaotas Verstappenil 0,734 sekundit ja alles kaheksas oli Verstappeni tiimikaaslane Sergio Pérez (+0,888).

Verstappen on tänavu toimunud kümnest etapist võitnud seitse ning olnud võitmatu kahel viimasel võistlusel. Lisaks hollandlasele on sel hooajal võidumaitse suhu saanud ka Sainz, Leclerc ja Norris. Eelmisel etapil Barcelonas alustas GP-d parimalt kohalt Norris ja Verstappen oli teine.

Tagasi üles