Tour de France'i avaetapi lõpp pani küüsi närima

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Romain Bardet.
Romain Bardet. Foto: THOMAS SAMSON/AFP/SCANPIX

Täna algas jalgrattahooaja oluliseim võistlus Tour de France. Itaaliast lähte saanud ja ka San Marinot väisanud Prantsusmaa velotuuri esimese etapi võitis Romain Bardet (Team DSM–Firmenich PostNL).

206 km pikkuse mitmete tõusudega vürtsitatud etapil läks alguses eest ära hea tasemega jooksikute grupp, kuhu kuulusid näiteks Jonas Abrahamsen, Valentin Madouas ja 23-aastane Frank van den Broek.

Kuigi Bardet võitis, oli just van den Broek Itaalia kuurortlinnas Riminis lõppenud etapi üks võtmetegelasi. Nimelt kuuluvad prantslane ja hollandlane samasse tiimi ning kui Bardet umbes 50 km enne lõppu peagrupist ründas, tegi ta alguses väga head koostööd Madouasi ja van den Broekiga.

Üks hetk jäi aga Madouas maha ning Team DSM–Firmenich PostNLi mehed jäid üksi ette. Bardet ja van den Broek tegid koos tempot ning ületasid finišijoone sisuliselt koos, aga noormees ei hakanud tiimi ühe liidriga võitlema ning nõnda saigi 33-aastane prantslane enda selga kuulsa kollase liidrisärgi.

Raske etapi tõttu üsna väikeseks jäänud peagrupp lõpetas duost viis sekundit hiljem. Seal näitas kiireimat jalga Wout van Aert, kes napsas Tour'i suursoosiku Tadej Pogačari eest viimased neli boonussekundit. Olgu märgitud, et lisaks sloveenile lõpetas peagrupis teised favoriidid Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel ja Primož Roglič.

Homne teine etapp sõidetakse samuti Itaalias. Sel on pikkust 199,2 km ning viib karusselli Cesenaticost Bolognasse. Selle trass on tänasega võrreldes märksa hõlpsam, küll võetakse kuus väiksemat tõusu, mis pole pikad, aga on järsud.

Tagasi üles