Meedia: Žalgiris tunneb Kotsari vastu suurt huvi

Karl Mihkel Eller
Copy
Maik-Kalev Kotsar (keskel).
Maik-Kalev Kotsar (keskel). Foto: Eero Vabamägi

Eesti korvpallikoondise tsenter Maik-Kalev Kotsar on ametlikult Vitoria Baskonia ridadest lahkunud ning otsib uut koduklubi. Korvpallile keskenduvas taskuhäälingus Basketmercato käis käidi välja info, et 27-aastane eestlane võib uueks hooajaks liituda Euroliigasse kuuluva Kaunase Žalgirisega.

«Žalgiris otsib täiendust ja ühe korvpallurina on hakatud rääkima Kotsarist. Ta lahkus mõni aeg tagasi Baskoniast ning Žalgiris hakkas siis üles näitama suurt huvi. Ta on ju nüüd vabaagent,» räägiti saates.

Lõppenud hooajal oli nende põhitsentriks Kotsari eakaaslane, Kesk-Aafrika Vabariigist pärit Kevarrius Hayes. Lisaks mängis sel positsioonil 26-aastane leedulane Laurynas Birutis.

Kotsar kuulus Baskonia ridadesse kaks aastat. Ta mängis kahe hooaja jooksul Baskonia eest kokku 141 mängu. Euroliigas viskas ta eelmisel hooajal mängu kohta keskmiselt 5,6 punkti ja Hispaania liigas 6,5 punkti.

Baskonia olevat Kotsariga kevadel pidanud läbirääkimisi, kuid edutult. Väidetavalt loobus Kotsar pakkumisest, mis sisaldas talle vastuvõetamatut palgakärbet. Eesti mängijatest jätkab Baskonias tuleval hooajal Sander Raieste.

Tagasi üles