Suur koosolek Hyundais – kas Kalle Rovanperä lähim jälitaja peab hoo maha võtma?

Elisabeth Siivelt
Copy
Andreas Mikkelsen Poola rallil.
Andreas Mikkelsen Poola rallil. Foto: IMAGO/Luca Barsali/IPA Sport / ipa-age/Scanpix

Andreas Mikkelsen oli Poola MM-rallil laupäeva lõpus õnnelik mees. Ta oli teisel kohal, kaotades liidrile Kalle Rovanperäle 9,4 sekundit.

Mikkelseni kiirus ei olnud päeva jooksul Toyota Kalle Rovanperä vastu piisav. Õhtuselt ringilt saabus Mikkelsen tagasi aga teisena, seega kogus ta Hyundaile väärtuslikke  tootjate punkte MM-sarjas.

Mikkelseni jaoks oli võib-olla veelgi olulisem näidata endale, oma meeskonnale ja kogu rallimaailmale, et tal on veel kiirust. Norralane on Hyundai ralliautos olnud terve nädalavahetuse suurepärases tempos, mis on tema enesekindlusele kindlasti kasuks tulnud.

«Peame oma päevaga rahul olema. Arvan, et sõitsime hästi. Kalle on muidugi väga kiire ja oleksime pidanud võtma suuremaid riske,» tunnistas Mikkelsen.

«Võtsin riske, mida tahtsin võtta, aga samas sain aru, et pean auto heade punktidega päeva lõppu tooma,» lisas sõitja.

Mikkelsen võitis 2016. aastal Poola MM-ralli ja nüüd on tal oskusi, et pärast kaheksa-aastast pausi taas esikoha eest võidelda. Kuid Mikkelsen soovib siiski enne pühapäevaseid katseid oma olukorra asjus Hyundai meeskonna juhtkonnaga kohtuda.

Uue punktisüsteemi tõttu on Mikkelseni jaoks oht, et ta ei tohi pühapäeval rünnata. Hyundai tiimis olevad Thierry Neuville ja Ott Tänak jahivad superpühapäevast kindlasti suuri punkte sõitjate MM-arvestuses.

«Muidugi võiksime proovida Kallet püüda. Kuid kui meil on hea stardipositsioon ja Tänak on teel esimene, siis võime Otilt või Thierrylt sõitjate MM-punktid ära võtta. Kõik sõltub sellest, mida meeskond teha tahab,» ütles Mikkelsen Rallit.fi-le.

«Peame seda mängu mängima, aga ma loodan, et homme saan kõik endast oleneva anda ja võidu nimel võidelda. See oleks lahe,» ütles norrakas.

Tagasi üles