Pettunud Neuville seadis Hyundai Tänaku otsuse kahtluse alla (2)

Elisabeth Siivelt
Copy
Thierry Neuville Poola rallil.
Thierry Neuville Poola rallil. Foto: WOJTEK RADWANSKI / AFP / Scanpix

Thierry Neuville’il ei õnnestunud Poola MM-ralli laupäeva pärastlõunastel kiiruskatsetel järele jõuda uuele tulijale Martins Sesksile.

MM-sarja liider Neuville üritas laupäeva viimasel kiiruskatsel rünnata, kuid tegi väikese vea. M-Spordi Ford Puma autoga konkureeriv lätlane Sesks sai viimasel katsel viienda koha, jäädes ralli üldarvestuses 0,1 sekundiga Neuville'ist ette.

See tähendas, et Neuville sai laupäeva õhtul kuuendalt positsioonilt kuus MM-punkti. Viies koht oleks toonud kaks punkti rohkem.

«See on masendav, aga muidu läks pärastlõuna hästi. Tegin ühe väikese vea, kus kaotasime vähemalt selle kümnendiku. Nii see mõnikord on,» rääkis Neuville Rallit.fi-le.

«Tegime, mis suutsime. Pärastlõunal surusime kõvasti, sest pärast Martinsi viga avanes meile võimalus. Seetõttu on see masendav, et jäime ilma kahest lisapunktist ja paremast stardipositioonist pühapäeval,» lisas Neuville.

Neuville’i tiimikaaslane Ott Tänak jättis laupäevase sõidupäeva pooleli, sest eestlane soovis keskenduda pühapäevale, mil on veel palju väärtuslikke punkte jagada. Tänak oli mängust väljas juba reedel, kui põrkas kokku sõiduteele hüpanud hirvega.

Neuville seadis Tänaku otsuse kahtluse alla. Kui eestlane pärastlõunast enam starti ei tulnud, nõrgenes Neuville’i stardipositsioon.

«Selline käik meid ei aidanud. Iga auto, mis ees lahtist kruusa lahti koristab, toob eelise tagant tulijatele, eriti MM-lahingus, kus iga punkt loeb. Ma arvan, et see oli viga,» ütles Neuville.

Neuville’il on see hooaeg hiilgavalt õnnestunud pühapäeviti, mil punkte on uue süsteemi järgi jagatud. Maksimaalselt on pühapäeval võimalik saada 12 punkti.

«Pühapäeval on ees uus ralli. Tähtis on punkte võtta ja täisjõuga rünnata,» plaanis belglane.

Poola autoralli MM-sarja viimasel päeval sõidetakse neli kiiruskatset.

Tagasi üles