Aroni edu F2-sarja tipus vähenes

Elisabeth Siivelt
Copy
Paul Aron.
Paul Aron. Foto: IMAGO/Eric Alonso/IMAGO/PanoramiC/Scanpix

Täna oli Spielbergi ringrajal kavas F2-sarja põhisõit. Aron sai reedesel kvalifikatsioonil viienda koha, millelt ta ka täna alustas.

Aron tõusis esimesel kurvil neljandaks ja suutis esimesel ringil oma kohta kohta hoida, kuigi Isack Hadjar avaldas talle korralikult survet. Kuuendal ringil tegi Hadjar Aroni vastu kaks möödasõiduüritust ning rääkis raadio teel, et eestlane surus ta rajalt välja. 

Aron oli sõidus ka vahel teisel ja kolmandal kohal, kuid peale boksipeatust langes eestlane 14. kohale. Peale seda hakkas Aron vaikselt tõusma ning enne viimast kahte ringi oli ta viiendal kohal.

Sõidu võitis Gabriel Bortoleto, kelle jaoks oli see hooaja esimene võit. Teise koha sai Franco Colapinto ning kolmanda Isack Hadjar. Neile järgnesid Josep Maria Martí ja Paul Aron.

Aron sai sõidul ka viie sekundilise karistuse, mis kukutas eestlase kuuendaks, kuna Enzo Fittipaldi jäi Aronist maha napilt alla viie sekundi. Aroni karistuse põhjuseks on öeldud «Moving under breaking» ehk pidurdamise ajal trajektoori muutmine.

Üldarvestuses on Paul Aronil koos 115 punkti. Isack Hadjar on 106 punktiga teine ning kolmas on 85 punktiga Gabriel Bortoleto. 

Peale laupäevast sprinti oli Aroni ja Hadjari vahe 15 punkti, kuid peale tänast sõitu on vahe sama, mis enne Austria etappi ehk kahte meest lahutab 9 punkti.

Märksõnad

Tagasi üles