Russell võitis Norrise ja Verstappeni kokkupõrke tõttu karjääri teise F1 etapi

Postimees Sport
Copy
Austria GP esikolmikumehed: võitja George Russell (keskel), teine Oscar Piastri (vasakul) ja kolmas Carlos Sainz (paremal).
Austria GP esikolmikumehed: võitja George Russell (keskel), teine Oscar Piastri (vasakul) ja kolmas Carlos Sainz (paremal). Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/Scanpix

F1 hooaja 11. etapp toimus sel nädalavahetusel Austrias Red Bull Ringil, kus 71-ringilise Grand Prix' võitis Mercedese sõitja George Russell. Oma karjääri teise võidu noppinud inglane kerkis liidriks vaid seitse ringi enne finišit, kui esikohale vägevat võitlust pidanud Max Verstappen (Red Bull) ja Lando Norris (McLaren) kokku põrkasid ning poodiumikonkurentsist välja langesid.

Võistluse alguses polnud ühtegi märki, et parimalt kohalt alustanud Verstappen ei püüa järjekordset esikohta. Ta sai tema kõrvalt alustanud Norrisega turvalise vahe sisse, kuid võistluse teises osas hakkas tema tempo natukene raugema.

Kasuks ei tulnud ka aeglane boksipeatus, millega Verstappen kaotas Norrise vastu ligi neli sekundit. Norris pääses Verstappenile DRSi kasutamise ulatusse veel ka tänu ringiga maha jäänud konkurentidele, kellest möödumisele kulus hollandlasel jälle natuke aega.

Nii pidasidki Verstappen ja Norris mitme ringi vältel tulist võitlust ning McLareni sõitja suutis MM-sarja liidrist ka mitmel korral mööduda. Saatuslikuks sai 64. ringil kolmandas kurvis toimunud nendevaheline kokkupõrge, kus Verstappeni vormelil purunes tagarehv ja ka Norrise auto sai kannatada.

Mõlemad jõudsid küll boksi, kuid esikohale oli kerkinud seni kolmandas kohas kinni olnud Russell. 26-aastane inglane teenis sellega oma karjääri teise esikoha F1s, debüütvõit tuli 2022. aastal Brasiilias.

Verstappen sai sõitu jätkata ning kohtunikud leidsid, et just tema põhjustas Norrise katkestamisega päädinud intsidendi ja sai veel kümnesekundilise ajakaristuse. Verstappeni tulemust see aga enam ei mõjutanud, ta sai viienda koha (+37,253).

Norrise auto vigastused olid aga sedavõrd tõsised, et ta katkestas võistluse boksis. Teiseks tuli hoopis tema tiimikaaslane Oscar Piastri (+1,906) ja kolmandaks Ferrari sõitja Carlos Sainz (+4,533).

Vaatamata esikolmikust väljapudenemisele kindlustas Verstappen oma kohtaüldarvestuses. Kolmekordsel maailmameistril on 237 punkti ja kuna tema lähimad jälitajad Norris (156 p) ja Charles Leclerc (Ferrari, 150) punktilisa ei teeninud, siis kasvatas ta oma edumaad. F1 hooaeg jätkub juba järgmisel nädalal McLareni kodurajal Silverstone'is.

Tagasi üles