Abiteboul: Tänaku etteaste võib minna ralliajalukku (1)

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak Poola rallil.
Ott Tänak Poola rallil. Foto: Bastien Baudin / Hyundai Motorsport GmbH / Austral

Ott Tänaku ja Martin Järveoja jaoks ei kulgenud täna lõppenud Poola MM-etapp soovitud rada mööda. Pühapäevasel esimesel katsel näitas esimesena startinud Tänak Hyundail sellist kiirust, mis pani silmi pööritama ka tiimipealik Cyril Abitebouli.

Tänak sai täna hommikul toimunud katsel parima aja, edestades ralli võitnud Kalle Rovanperät (Toyota) 1,2 sekundiga. Tegemist oli 20,8 km katsega, kus esimesena startimine pärssis hoogu päris kõvasti.

Tänak ütles pärast ralli lõppu, et vähemasti tundis ta end autos hästi ja loodab, et järgmised MM-rallid lähevad paremini. «Tegime täna kõik, mis suutsime, kuid ilmselgelt on väga kahju, et nädalavahetus lõppes nii vara ja me ei saanud teada, kus me päriselt asetseme.

Olen kindel, et meil oli võidu püüdmiseks tempo olemas, mul oli autos hea tunne, nii et olen üsna kindel, et vundament on meil olemas. Ilmselgelt on meie viimase kahe päeva stardipositsioon raskendanud järelduste tegemist. Peame jätkama ja enne Läti rallit natuke edusamme tegema ning näeme, kuidas meil seal läheb,» ütles eestlane Hyundai pressiteates.

Tiimijuht Abiteboul aga arvas koguni, et Tänaku esitus 16. kiiruskatsel oli ajalooline nähtus. «Sellist nädalavahetust on raske kokku võtta. Kõige positiivsem oli Oti ja Martini täna näidatud tempo, kui nad võitlesid selle nimel, et saada pühapäeval võimalikult palju punkte.

Tema tänahommikusel kiiruskatsel näidatud kiirus võib minna ralliajalukku.

Raske on ette kujutada, mis oleks võinud juhtuda, kui reedene avakatse (kus Tänak katkestas – toim) kulgenuks teisiti. Loodame, et suudame järelejäänud sarnasteks rallideks korralikult tagasi tulla,» ütles prantslane.

MM-hooaeg jätkub juuli keskel Lätis, kuid juba uuel nädalal sõidetakse Eesti EM-etapp, mille sees toimuva Eesti meistrivõistluste arvestuses tuleb Hyundai i20 Rally1-autoga rajale ka Tänak.

Tagasi üles