Tartu maratoni väisavad mitmed nimekad suusaässad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Aukland
Andres Aukland Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lisaks tuhandetele harrastussportlastele läheb 38. Tartu maratoni rajale maailma pikamaasuusatamise eliit.

Viimastel andmetel tuiskavad 63 km distantsile FIS Marathon Cup 2007/2008 võitnud Anders Aukland Norrast ning teiseks platseerunud Jerry Ahrlin Rootsist. Ahrlin tuleb ühtlasi kaitsma 37. Tartu maratoni võitu.

Lõuna-Eestisse saabub ka möödunud hooajal FIS Marathon Cupi üldarvestuses neljandaks jäänud Joergen Aukland Norrast, kellel on läinud aastast ette näidata ühe maailma tuntuma maratoni Vasaloppeti võit.

Lisaks neile näeb Tartu maratonil ka kahekordset Vasaloppeti võitjat Daniel Tynelli, kes loodab Eestis parandada 2007. aasta kolmandat kohta.

Samade mõtetega astub rajale ka Oskar Svärdi, kes eelmisel Tartu maratonil napilt esikolmikust välja jäi.

«Sellest nimekirjast on väga raske kedagi esile tõsta. Heal päeval on nad kõik võimelised võitma,» sõnas kolmekordne Tartu maratoni võitja Raul Olle, kelle arvates on Eesti suusatajatel tänavu esikuuikusse väga raske pääseda. «Kui keegi peaks sellega hakkama saama, on tegemist suurepärase saavutusega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles