Djokoviciga treeninud Lajal: tean, et suudan tippudega sammu pidada

Johannes Lokotar
Copy
Mark Lajal
Mark Lajal Foto: IMAGO / Roberta Corradin / IPA Sport / ipa / Scanpix

Eesti tennise meeste esireket Mark Lajal (ATP 269.) jõudis Wimbledonis esimest korda suure slämmi turniiril põhitabelisse. Seal astub talle esimeses ringis vastu tiitlikaitsja Carlos Alcaraz (ATP 3.). Mäng saab alguse kell 15.30.

Mullu detsembris rääkis Lajal väljaandega Tennis Majors oma senisest karjäärist ja tulevikueesmärkidest.

«Eesmärk on olla maailma esinumber,» ütles Lajal intervjuus. «Ma oleksin öelnud sedasama ka neljateistaastaselt.» Samas lisas mees, et usub enda võimetesse praegu palju rohkem.

«Paar võitu 2023. aastal olid need, mis tõestasid mulle, et ma olen tasemel ja mul on potentsiaali midagi suurepärast teha.»

Enda karjääri murdepunktina toob Lajal välja 2019. aasta.

«2019. aastal sain ma üsna ränga õlavigastuse, mistõttu ma kolm kuud mängida ei saanud. Pärast seda minu sees midagi muutus. Vigastuspausilt tagasi tulles võitsin kohe esimese turniiri. Pärast seda perioodi näitasin endale, et armastan tennist väga,» lisas Lajal.

Praegu treenib Lajal Prantsusmaal Patrick Mouratoglou Akadeemias, kus tal on ainulaadne võimalus harjutada teiste tippmängijatega, kellega ta muidu kokku ei puutuks. Näiteks on ta saanud mängida Novak Djokoviciga (ATP 2.).

«Mul on olnud võimalus mängida paljude tipptennisistitega. See on mind väga palju aidanud. Olen neilt kõigilt midagi õppinud.»

Detsembris sõnastas Lajal eelolevaks hooajaks endale ka eesmärgi: «Ütleksin, et hooaeg oleks õnnestunud siis, kui ma kvalifitseeruksin Wimbledoni suure slämmi põhiturniirile, jõuaksin 100 parima meestennisisti hulka ning valmistaksin parimatele meestele omavahelistes mängudes natuke vaeva.» Vähemalt esimene eesmärk täna ka täitub. 

Mängu saab jälgida Postimehe otseblogi vahendusel.

Tagasi üles