Lajal teenis Wimbledonis karjääri suurima palgapäeva

Elisabeth Siivelt
Copy
Mark Lajal
Mark Lajal Foto: TOLGA AKMEN / EPA / SCANPIX

Eesti tennise meeste esireket Mark Lajal (ATP 269.) läks Wimbledonis esimeses ringis vastu tiitlikaitsja Carlos Alcaraziga (ATP 3.), kes alistas meie mehe 7:6, 7:5, 6:2. Suure slämmi turniiril avaringi jõudmisega kindlustas 21-aastane maarjamaalane karjääri priskeima palgapäeva.

Nimelt teenis Lajal hooaja kolmandal suure slämmi turniirilt 70 713 eurot, mis on tema karjääri suurim preemia. Tema varasem tippmark oli tänase kursi järgi 10 100 eurot, mille ta teenis mullu mais, kui võitis karjääri esimese ja seni viimase ATP Challenger turniiri USAs Little Rockis.

Esimest korda suure slämmi turniiril põhitabelisse jõudnud Lajal tegi Alcarazi vastu väga hea esituse ning teenis kiitust ka hispaanlaselt endalt. «Lajal mängis väga hästi. Ta üllatas mind, sest ma pole teda väga mängimas näinud. Tal on taset, et tõusta kõrgele tasemele. Olen kindel, et näen teda õige varsti ATP-tuuril ja kohtun temaga veelgi. Olen õnnelik, et pääsesin teise ringi,» ütles Alcaraz vahetult pärast lahingut.

21-aastane Lajal tõuseb uues maailma edetabelis praeguse seisuga 239. kohale. Parimal juhul on ta olnud ATP pingerea 191. reket.

Tagasi üles